Суспільство

У Чернігові стартують літні екскурсії від амбасадорів

«Школа амбасадорів» – доволі відомий серед чернігівців проєкт. Започаткували його шість років тому, але й досі він користується попитом серед місцевих. Амбасадори – це не гіди, не екскурсоводи. Це люди, які проводять екскурсії, які самі пишуть їх серцем.

Тож за ліком уже відбулася шоста школа.

«Що найцікавіше, ми маємо випускників навіть із міста Луцьк та міста Полтава. Вони долучалися в онлайн-форматі до прослуховування цього курсу. Вони так само розробили свої екскурсії, але їх презентуватимуть упродовж літа. І вони додатково повідомлять про дати, коли зможуть бути в Чернігові. І це екскурсї, які поєднуватимуть історично наші міста: Чернігів і Полтаву, а також Чернігів і Луцьк.

І що цінно, ми ставили акцент на тому, щоб відкривати нові постаті в історії та культурі нашого міста. То, власне, і Полтава, і Луцьк також на це будуть орієнтуватися», — у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначила Катерина Литвин, заступниця начальника управління культури та туризму ЧМР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Житель Чернігівщини сплатить понад 38 тисяч гривень за зрубані акації

Що стосується безпосередньо Чернігова, то перша екскурсія сезону від випускників 6-ї школи амбасадорів відбудеться вже цієї суботи, 15 червня, о 17-й годині.

«Пропонуємо нашим гостям зустрітися біля пам’ятника Михайлу Коцюбинському на Болдиній горі. І наша випускниця пані Олена буде розказувати про ляду Могилянську. Думаю, що багатьом це буде цікаво. Вона розкриє секрети того демократичного союзу, наскільки він був дієвим чи не дуже. І що то таке взагалі, якщо хтось не знає. Тому я думаю, що буде всім цікаво», — анонсувала захід Катерина Литвин.

Традиційно вхід вільний. Запрошують абсолютно всіх.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button