Суспільство

У Чернігові триває відновлення 78 багатоповерхівок, пошкоджених ракетним ударом рф

Відновлення багатоповерхових будинків, пошкоджених 19 серпня внаслідок ракетного удару рф, одне з питань загальноміської щотижневої наради в Чернігівській міській раді сьогодні, 29 серпня.

Нагадаємо, внаслідок ракетного удару пошкодження отримали 78 багатоквартирних житлових будинків. З них на балансі КП «Деснянське» — 43, «Новозаводське» — 34, один будинок в управлінні ОСББ.

Дахи шести будинків вимагають капітального ремонту. З міського бюджету на ці роботи виділено 20,8 млн грн, а підряники вже готові розпочинати роботи. В інших будинках комунальні підприємства почали виконувати поточні ремонти покрівель та вікон у місцях загального користування. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Дзвонять і кажуть, що будинок горить, ракета влетіла»: історія чернігівського пенсіонера В’ячеслава Мартиненка (Фото)

— Першочергово ремонтуються покрівлі, хоча вже розпочалися роботи зі скління вікон. На сьогодні більша частина покрівель, у 28 із 40 будинків, відремонтована. Також проводяться гідравлічні випробування систем опалення, перевіряється робота димовентиляційних каналів, — повідомив заступник начальника управління ЖКГ  Євгеній Дейнеко.

Єдиний центр допомоги потерпілим від ракетної атаки, який запрацював у місті 21 серпня і зібрав під своїм дахом 13 міжнародних організацій, станом на вчора прийняв 348 людей, які звернулися за допомогою. Надалі він працюватиме в дистанційному форматі — кількість звернень звелась до мінімуму, а тому чернігівців в індивідувальному порядку сконтактовують з організаціями. 

Загалом від ракетного удару постраждало 214 людей. Зараз на стаціонарному лікуванні перебуває 47 осіб. У важкому стані — двоє. Також четверо пацієнтів переведені до лікарень Києва, у двох з них важкий стан.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба Чернігівської міської ради, фото Віктора Кошмала 

Ще статті по темі

Back to top button