Суспільство

У Чернігові відсвяткують 16-річчя української Вікіпедії

30 січня українська Вікіпедія святкує 16 років від дня створення першої статті. З 26 січня по 1 лютого проходить масштабна акція з написання рекордної кількості статей в українську Вікіпедію — Вікімарафон 2020. В межах акції пройде понад 30 вікізустрічей по всій Україні, де можна навчитися редагувати Вікіпедію, дізнатися більше та поспілкуватися з досвідченими вікіпедистами.

Чернігів долучається до Вікімарафону. Вікізустріч з досвідченими редакторами української ВІкіпедії пройде 30 січня, о 18:00, Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці імені В. Г. Короленка (пр. Миру, 41). Прийти на захід та дізнатися як працює найбільша онлайн-енциклопедія, навчитися писати статті та отримати відповіді на всі цікаві запитання щодо Вікіпедії можуть всі охочі. Учасники отримають сувеніри.

Зараз українська Вікіпедія налічує понад 980 тисяч статей, за весь час існування нашого мовного розділу у ній зробили майже 26 мільйонів редагувань. Ресурс є одним з найпопулярніших в Україні, щомісяця його переглядають майже 60 мільйонів разів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button