Суспільство

У Чернігові вихователів змушують йти у відпустку за власний рахунок

Десять днів за власний рахунок – таке пропонують чернігівським вихователям дитячих садочків. Як відомо, Кабінет Міністрів уже затвердив календар офіційних свят, згідно з яким визначені робочі дня й післяноворічних свят. А саме: робочими днями вважають 3, 4, 5, 6 січня. 1, 2, 7, 8, 9 – офіційні державні свята.

Звісно, це лише рекомендації, які роботодавець може й не брати до уваги. Однак чернігівські освітяни планують зекономити бюджет наступного року, тож місцеві чиновники вирішили влаштувати примусові канікули дошкільнятам. І відправити всіх вихователів у відпустки за власний рахунок.

Тобто десять перших днів нового року малечу нікуди подіти: «Ми шоковані, – обурюється Алла, мама дошкільняти, вихованця одного з садочків міста. – Нам взагалі не хотіли надавати жодної інформації щодо святкових днів. Але я працюю на держслужбі. Чоловік також. Де ми повинні залишити свою дитину на період робочих днів? Брати з собою на роботу?».

Мами бідкаються, адже, можливо, в садочку буде лише одна чергова група, куди зведуть усіх дітей. Не в захваті від такої відпустки й самі вихователі. Та розповісти журналістам відверто вони бояться. З чим пов’язана така економія, ми намагалися з’ясувати у профільного заступника Ольги Хоніч.

Та вона виявилася аж надто зайнятою, щоб відповісти на дзвінок. А тому, сподіваємося, що чиновники таки переглянуть святковий календар і не примушуватимуть вихователів йти у відпустку за власний рахунок.

Ще статті по темі

Back to top button