Суспільство

У Чернігові визначили кращих сестер милосердя (Фото)

У КЛПЗ «Чернігівська обласна лікарня» проведено конкурс «Краща медична сестра – 2019», участь у якому взяли понад 20 медичних сестер, що працюють в кожному клінічному відділенні закладу. Так були створені організаційний комітет, журі, експертна та наглядова групи, рахункова комісія. Сам конкурс проходив у два тури.

Про це повідомили у прес-службі управління охорони здоров’я Чернігівської облдержадміністрації.

I тур – тестування: учасниці конкурсу отримали індивідуальний комплект завдань, який містив 100 тестів із основних клінічних дисциплін медсестринства. Термін проведення тестування – 100 хвилин (із розрахунку 1 хвилина на 1 тест), після чого журі оцінило правильність відповідей.

II тур – демонстрація практичних навичок, до якого допущено учасниць, які посіли I — Х місця у першому турі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові визначали кращу медсестру області

Всі конкурсантки мали рівні можливості по підготовці, проводились додаткові заняття та консультації. Відтак змагання проходили у дружній атмосфері професіоналів, які знають, вміють та можуть продемонструвати своє вміння. Перевірялись теоретичні знання та практичні навички, під час демонстрації яких оцінювалася послідовність та правильність виконання дій. Так визначено 10 найкращих, які чітко, правильно і якісно виконали всі поставлені завдання.

В ході конкурентної боротьби з невеликим відривом за сумарними результатами визначились переможці:

І місце – Альона Орлюк – сестра медична проктологічного відділення, Наталія Чеботарь – сестра медична відділення судинної хірургії;

ІІ місце – Альона Пінчук – сестра медична опікового відділення;

ІІІ місце – Олена Гавриленко – сестра медична ревматологічного відділення.

Під час нагородження переможців члени журі зазначили: саме так проявляється хист та любов до своєї професії, для того щоб стати професіоналом своєї справи, необхідно довго і наполегливо працювати, самому вчитись і інших навчати, швидко орієнтуватись та бути рішучим у своїх діях.

Так серед медсестер немає випадкових співробітників, бо значна частина всієї турботи про хворих припадає саме на них. Відтак ця нелегка робота вимагає душевної теплоти та терпіння, застосування на практиці професійних навичок, любові та поваги до пацієнтів і своєї шляхетної справи.

Ще статті по темі

Back to top button