Суспільство

У Чернігові волонтери відновили будинок із «дерев’яним мереживом» (Фото)

Волонтери проєкту «Дерев’яне мереживо Чернігова» відновили в обласному центрі старий будинок, прикрашений різьбленням.

Про це повідомив засновник проєкту Станіслав Іващенко у Фейсбуці.

«За три толоки нам вдалося привести до ладу обидва фасади ще одного старовинного чернігівського будинку! З п’ятниці до неділі з ранку і до сутінок ми зчищали стару фарбу, міняли поламані елементи декору на нові та фарбували будинок у його нові, єдині для усіх власників кольори», – написав Іващенко.

За його словами, будинок, розташований на вулиці Станіславського, 11, став першим, де волонтерам вдалося схилити всіх його мешканців (бо там живе кілька родин) до згоди пофарбувати будівлю за однією колірною схемою і надати їй цілісного вигляду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що писали про 8 березня в соцмережах чернігівські лідери думок

Іващенко наголосив, що на нелегкому шляху збереження дерев’яної архітектури Чернігова його підтримують «друзі проєкту під кодовою назвою «Дерев’яна армія» та різні установи й організації. Так, наприклад, філармонійний центр надав для роботи риштування, а ГО «Еко Місто» допомогло з приміщенням для фарбування й зберігання різьбленого декору. Небайдужі люди позичили компресор, фарбопульт, необхідні інструменти, хтось долучився до робіт особисто.

Волонтерський проєкт «Дерев’яне мереживо Чернігова» IT-дизайнер Станіслав Іващенко започаткував із прагненням врятувати зразки дерев’яної архітектури, які є окрасою стародавнього міста, але через відсутність уваги до них швидко зникають.

Проєкт стартував із відкриття у липні 2018 року онлайн-музею дерев’яної архітектури Чернігова, який згодом охопив усю область. Із 2019-го один із напрямків діяльності волонтерів проєкту – фізичне відновлення зразків дерев’яного зодчества, притаманного чернігівському регіону.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Укрінформ

Ще статті по темі

Back to top button