Суспільство

У Чернігові вручили відзнаки родинам загиблих воїнів АТО/ООС (Фото)

У Чернігові напередодні Дня захисників і захисниць України у сквері імені М.Попудренка відбулися урочистості за участі керівництва міста й області, депутатів, військовослужбовців, представників громадських організацій, а також родин загиблих героїв АТО/ООС.

Учасники заходу хвилиною мовчання та покладанням квітів до меморіальних стел загиблим героям Чернігівщини – учасникам АТО/ООС і Героям Небесної Сотні вшанували пам’ять усіх героїв-захисників, які віддали свої життя за свободу, незалежність і територіальну цілісність України. Були покладені квіти також до пам’ятного знака «Борцям за волю і незалежність України», пам’ятного знака воїнам, полеглим за Україну, на міському кладовищі «Яцево», Братської могили воїнів, полеглих восени 1943 року під час вигнання нацистських окупантів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майже сотня бійців із Чернігівщини отримала посмертні відзнаки за мужність

Після виступів відбулося вручення нагород і відзнак – державних, обласних, від керівництва оперативного командування «Північ» Сухопутних військ ЗСУ, а також вручення дипломів і нагрудних знаків «Захисник України – Герой Чернігова» родинам дев’ятьох загиблих героїв, яким це почесне звання присвоєне цього року.

Відзнаку територіальної громади міста – «Почесне звання «Захисник України – Герой Чернігова» родинам загиблих вручив міський голова Владислав Атрошенко. Цього року рішенням Чернігівської міської ради за вагомий особистий внесок у захист незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України воно присвоєне (посмертно):

ЛОБОДІ Вадиму Михайловичу, солдату.

ЛЕБЄДЄВУ Андрію Володимировичу, солдату.

СТАРЧЕНКУ Павлу Олександровичу, старшому солдату.

ХАРИТОНОВУ Сергію Миколайовичу, сержанту.

КРАВЧЕНКУ Євгену Анатолійовичу, молодшому сержанту.

БУШНІНУ Євгену Валерійовичу, солдату.

ЛОСЮ Роману Миколайовичу, сержанту міліції.

ПОНОМАРЕНКУ Дмитру Олександровичу, молодшому сержанту.

СМИРНОВУ Павлу Юрійовичу, старшому солдату.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button