Суспільство

У Чернігові вшанували пам’ять Героїв Дебальцевого (Фото)

Наприкінці січня 2015 року почався наступ ворога на дебальцевському напрямку. Одними з перших, хто вступив у бій з терористами, були наші земляки з 13-го окремого мотопіхотного батальйону. Значні втрати особовий склад батальйону поніс саме у боях за міста Вуглегірськ та Дебальцеве, де загинули 20 синів Чернігівщини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олександр Мисник вручив посмертні відзнаки нашим Героям

Усього ж під час боїв на Дебальцевському плацдармі, лише за офіційними даними, загинули 179 українських військових, 110 — потрапили до полону, а 81 — зникли безвісти.

Увічнити подвиг захисників України, згадати події січня-лютого 2015-го, підтримати родини загиблих та вшанувати пам’ять усіх, хто віддав своє життя, захищаючи суверенітет нашої держави, зібралася громада Чернігівщини на головній площі області.

Пам’ять усіх загиблих при виконанні військового обов’язку в зоні антитерористичної операції та операції об’єднаних сил чернігівці вшанували хвилиною мовчання. До меморіальних стел героїв АТО і Небесної Сотні поклали квіти та встановили лампадки.

Заупокійну літію за загиблими відправив настоятель храму Святої Великомучениці Катерини, Секретар Чернігівської єпархії Православної Церкви України отець Роман (Кіник).

Департамент інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю ЧОДА

Ще статті по темі

Back to top button