Суспільство

У Чернігові вшанували пам’ять Любомира Боднарука (Фото)

1 червня мистецька спільнота Чернігівщини вшановує пам’ять знаменитого музиканта та педагога Любомира Мирославовича Боднарука, чиє ім’я золотими літерами вписано в історію культури Чернігово-Сіверщини. У день народження маестро відбувається Чернігівська хорова асамблея його пам’яті.

1 червня 2021 року Любомиру Боднаруку мало б виповнитися 83 роки. Заслужений діяч мистецтв України, заслужений працівник культури України, кавалер ордена «За заслуги» ІІІ ступеня, Почесний громадянин Чернігова. Внесок Любомира Боднарука в розвиток музичного мистецтва України важко переоцінити. 30 років його творчого життя були пов’язані з Черніговим. Саме тут він створив ансамбль пісні і танцю «Полісся», викладав у Чернігівському музичному училищі ім. Л.Ревуцького. І головне: в Чернігівському обласному філармонійному центрі Любомир Боднарук у 1996 році зібрав один із кращих хорових колективів країни — Академічний камерний хор ім. Д.Бортнянського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівській міській школі мистецтв присвоєне ім’я Любомира Боднарука

Цей колектив, тепер на чолі з художнім керівником і головним диригентом Іваном Богдановим, узяв участь у поминальному заході, що пройшов біля могили видатного диригента на чернігівському цвинтарі «Яцево». Учасники акції, а це рідні, близькі, друзі, колеги, учні майстра, поклали квіти до меморіалу Любомира Боднарука. Службу відслужив настоятель храму Святої Великомучениці Катерини, секретар Чернігівської Єпархії Православної церкви України отець Роман Кіник. І, звісно, прозвучала цього дня велична музика у виконанні камерного хору. «Тільки коли втрачаєш близьку людину, розумієш, скільки ти не сказав того, що повинен був сказати, не зробив того, що повинен був зробити, – каже Іван Богданов. – Я можу вас запевнити, хоч як би складно це було, ми, Академічний камерний хор обласного філармонійного центру, будемо продовжувати справу Любомира Мирославовича, робитимемо її в його ім’я: ми будемо виховувати людей, співати українські пісні та любити нашу Україну».

Пам’ятні заходи продовжилися у Чернігівській міській школі мистецтв. Участь в них взяли і представники філармонійного центру. Школа мистецтв, згідно з рішенням останньої сесії міськради, тепер носить ім’я метра. Миттю історії в мистецькому і духовному житті Чернігова і всієї України назвала цю подію дружина Любомира Мирославовича, відома журналістка Любов Боднарук. «Та любов, та шана Любомира Мирославовича до своїх колег, до музикантів, до учнів, вона сьогодні повернулася сторицею», – сказала Любов Федорівна.

Пресцентр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button