Суспільство

У Чернігові вшанували полеглих українських захисників (Фото)

На чернігівському міському кладовищі «Яцево» відбувся поминальний захід за загиблими воїнами. Ветерани, члени родин загиблих воїнів, містяни та інші зібралися, аби вшанувати воїнів, які загинули в районі проведення АТО/ООС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові відзначили День Перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні (Фото)

«Вже традиційно з 2015 року у другу неділю травня, в День матері, ми збираємося на кладовищі. Запрошуємо матерів та дружин наших полеглих героїв. Головне — це пам’ятати і вшанувати цих хлопців, які віддали своє життя під час виконання обов’язків на Сході України. Є серед них і мої підлеглі, яких я завжди згадую з сумом. На жаль, на цьому місці вже поховано 60 воїнів-чернігівців, а в області їх налічується вже 188. Вважаю, що такий захід необхідно проводити обов’язково із залученням молоді, проте пандемія поки не дає нам це  зробити», — зазначив голова Ради ветеранів АТО/ООС, родин загиблих воїнів міста Чернігова, учасник бойових дій полковник запасу Сергій Бачурін.

Наостанок військові капелани та представники місцевого духовенства відправили заупокійну літію за полеглими, а присутні поклали живі квіти біля пам’ятного знаку українським захисникам.

Ігор Березинський,

спеціальний кореспондент Інформагентства МО України АрміяInform

Фото автора

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button