Суспільство

У Чернігові встановили мініатюрну копію онкодиспансеру (Фото)

У холі Чернігівського онкологічного диспансеру вчора, 11 вересня, відбулося встановлення мініатюри цього медичного закладу.

Як розповів головний лікар установи Валерій Зуб, ідея створення такої цікавинки була привезена з-за кордону. Зараз це доволі активний напрям позиціонування медичних закладів.

«Ми ж собі ставили за мету практичне використання мініатюри. Заклад доволі великий за площею. Отже людині, особливо коли вона звертається вперше до медичного закладу, вкрай складно зорієнтуватися, виникають запитання. Тепер ця проблема вирішена. Кожен корпус буде зазначено – тож наглядно буде зрозуміла географія закладу», – зазначив лікар.

Автори цього проекту − група митців Чернігівського музею сучасного мистецтва «Пласт-арт», із якими медичний заклад пов’язує тісна співпраця щодо художньо-практичного оновлення онкодиспансеру. Нагадаємо: завдяки масштабному потенціалу художників на стінах поліклініки «злетіли» у височінь ластівки, оновлено фасад центрального корпусу, на території медзакладу з’явився водограй, пацієнти мають можливість відпочити в чудових альтанках.

Як прокоментував Сергій Тонканов, один із творців, який хіба що не єдиний, хто відтворює в Україні міні-копії храмів, робота над мініатюрою онкодиспансеру тривала майже три місяці. Створена композиція – її розмір становить 1,2 на 1,2 м – із пластику та скла. Встановлена вона на платформу, вкриту зеленим сукном. Згодом мініатюру накриють куполом із оргскла.

«Найскладніше, що було в роботі − це зробити математичні розрахунки так, щоб не припустися жодної помилки, а потім, не втративши «дружніх стосунків» із наукою, втілити задум у життя», – зазначив митець.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button