Суспільство

У Чернігові з’явилася мильна бульбашка під брендом «Тойота»

В Україні майже всі забули про існування так званих «сірих» дилерів, які імпортували автівки в Україну і реалізовували їх без офіційного статусу продавця та офіційної гарантії від виробника, наражаючи покупців на неприємності в майбутній експлуатації транспортних засобів.

Та схоже, в м. Чернігів з’явився дилер автомобілів Тойота – ТОВ «Соллі-Плюс. Чернігів», який ніяк не може довести покупцям свого статусу, як офційного дилера Тойота. Хоча в медійному просторі таким себе рекламує (сайт, зовнішня реклама і т.ін.).

Очевидно, що Тойота Центр «Соллі-Плюс» в м. Чернігів – це «сіра» зона на автомобільному ринку України.

Ми спробуємо розібратись в цій ситуації.

З 2010 р. по червень 2021 р. офіційним дилером Тойота в м. Чернігів, була компанія ТОВ «АК «Сівер-Авто», у якої був підписаний Дилерський договір з ПІІ «Тойота Україна» (офіційний дистриб’ютор автомобілів Тойота та Лексус в Україні).

У грудні 2020 р. ПІІ «Тойота Україна» оголосила конкурс на розширення офіційної дилерської мережі в Україні, в тому числі і в м. Чернігів.

Варто зазначити, що на той момент ТОВ «АК «Сівер-Авто» успішно функціонувало в якості офіційного дилера, надаючи послуги з продажу автомобілів, запасних частин, аксесуарів та сервісні послуги, включаючи відновлювальний ремонт на своїх власних потужностях. Фірма повністю контролювала якість наданих послуг клієнтам на найвищому рівні.

Менеджерам з ПІІ «Тойота Україна» знадобилось майже 2 роки, після припинення офіційного представництва бренду Тойота в м. Чернігів та Чернігівський області, щоб ми побачили новину на сайті про початок роботи Тойота Центр Чернігів «Соллі-Плюс».

Весь цей час клієнти Тойота продовжували обслуговувати свої автомобілі в ТОВ «АК «Сівер-Авто» та просили роз’яснень від менеджерів ПІІ «Тойота Україна» про припинення Дилерського договору з ТОВ «АК «Сівер-Авто», але жодної відповіді не отримали.

Повертаючись до ТОВ «Соллі-Плюс. Чернігів». Не було жодної інформації, про те, що в результаті проведеного конкурсу переможцем даного конкурсу визнано компанію ТОВ «Соллі-Плюс».Чернігів». Ба більше – ухвалою Арцизького районного суду Одеської області було заборонено вчиняти дії, предметом яких є (буде) призначення уповноваженого дилера Тойота у м. Чернігів та Чернігівській області до набрання рішенням законної сили і діють по сьогодні.

Щодо якості обслуговування в Тойота Центр Чернігів «Соллі-Плюс», то тут теж виникає багато запитань. В соціальних мережах обурені власники автомобілів Тойота скаржаться на якість послуг із сервісного обслуговування. Також клієнти нарікають на якість обслуговування в так званому Дилерському центрі. Клієнти скаржаться на низьку технічну кваліфікацію персоналу і постійні помилки під час виконання регламентних робіт (наприклад, під час проведення робіт по заміні фільтрів в «Ленд Круйзер 200»). Клієнти Тойота не на жарт обурені низькою якістю обслуговування.

Як нам стало відомо, правоохоронними органами відкрито кримінальне провадження за фактом порушення ухвали Арцизького районного суду Одеської області і відповідні відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Досудове розслідування проводиться слідчими Чернігівської поліції.

Слідчий у справі намагався неодноразово отримати копію Дилерського Договору між ТОВ «Соллі-Плюс. Чернігів» та ПІІ «Тойота Україна», але після невдалих спроб відповідальні особи ТОВ «Соллі-Плюс. Чернігів» заявили про втрату Дилерського Договору.

Таким чином, ТОВ «Соллі-Плюс. Чернігів» веде свою діяльність в «сіру» без статусу офіційного дилера. На підтвердження цьому можна побачити у них на подвір’ї моделі автомобілів «Тойота» для продажу, які офіційно не імпортуються в Україну ПІІ «Тойота Україна». Таким чином ділки вводять в оману чернігівців.

В свою чергу ми також звернулися із запитом до ПІІ «Тойота Україна», в якому попросили прокоментувати ситуацію, яка склалась в м. Чернігів і надати документи, які б підтверджували статус офіційного дилера ТОВ «Соллі-Плюс. Чернігів». На момент виходу цієї публікації поки відповіді і жодних коментарів від ПІІ «Тойота Україна» редакція не отримала.

Далі буде…

*Імідж

Ще статті по темі

Back to top button