Суспільство

У Чернігові започаткували власну Книгу рекордів і вже встановили перший (Фото)

11 січня на Красній площі Чернігова відбувся традиційний фольклорний фестиваль “Де коза ходить, там жито родить”, під час якого встановили перший рекорд для Книги рекордів Чернігова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігів вперше прийняв міжнародний фестиваль «JAZZ BEZ»

У фестивалі, який проводиться щорічно і вже став однією з візитівок Чернігова, цього року взяли участь, крім місцевих колективів, 5 етно-гуртів з Київщини: «Баламути», «Щука-Риба», «Кросна», юнацький гурт «Ясно-Красно» із села Ходосівка та студентській гурт «Придане». Дійство відбувалося не тільки на сцені, а й навколо неї: бажаючі могли взяти участь в обряді водіння кози та запальних народних танцях, рухи яких вивчали тут же всі разом.

Частиною фестивалю стало пригощання всіх охочих сіверським борщем, 200 літрів якого зварили у гігантському казані прямо на площі. Поки борщ готувався, про справжні традиції приготування саме поліського, сіверського борщу присутнім розповідала відома дослідниця історії української кухні, авторка статей, книг і радіопередач на цю тему, засновниця проекту “Їжакультура” Олена Брайченко. Зокрема, з давнини на Чернігівщині була традиція використовувати в цій страві заквашений цукровий буряк, оскільки у зв’язку з роботою в нашому регіоні цукрвих заводів саме тут була традиція його вирощування.

Приготування й пригощання борщем у такому обсязі зафіксували як перший рекорд у Книзі рекордів Чернігова, яку віднині вестиме Управління культури та туризму Чернігівської міської ради. Сертифікат про встановлення рекорду вручили Олександру Шевченку — власнику і шеф-кухарю чернігівської кейтерінгової компанії “Банда вкуса”, яка приготувала страву і подарувала чернігівцям та гостям міста такі цікаві і смачні враження.

У майбутньому книгу збираються поповнювати й іншими рекордами, встановленими в нашому місті.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button