Суспільство

У Чернігові запровадили медаль за оборону міста

У Чернігові у День міста запровадили нову відзнаку територіальної громади – медаль «За оборону Чернігова».

Про це повідомляє Чернігівська міська рада.

За пропозицією Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка, медаллю нагороджуватимуть: військовослужбовців Збройних Сил України, Державної прикордонної служби України, Національної гвардії України, Національної поліції України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Служби безпеки України та інших, які брали участь у здійсненні заходів із забезпечення відсічі і стримування збройної агресії рф проти України під час оборони міста Чернігова.

Нагороду можуть отримати й чернігівці та інші громадяни України, громадяни інших держав, які провадили активну громадську, благодійну і волонтерську діяльність, відважно виконували свій громадянський обов’язок під час активних бойових дій, евакуаційних заходів і надання гуманітарної допомоги мешканцям міста у період з 24 лютого по 3 квітня цього року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Почесних громадян Чернігова має побільшати, також запровадять нову медаль

«Це рішення відповідає вимогам часу. Воно є в рамках чинного законодавства і, я впевнений, що це буде серйозне заохочення і на військові подвиги, і на трудові», — прокоментував необхідність такого рішення мер Чернігова Владислав Атрошенко.

Виконавчий комітет розробить положення про нагородження такою відзнакою з визначенням проєкту малюнку та опису самої медалі.

У Чернігівській області російські війська залишили після себе більше 8 тисяч зруйнованих чи пошкоджених будівель. Понад 90% — це житло. Розбиті 33 мости та переходи, пошкоджено більше 1100 км автомобільних доріг.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button