Суспільство

У Чернігові злісним боржникам воду постачатимуть тільки до водорозбірної колонки

Рішення, що передбачає заходи з індивідуального відключення боржників від водопостачання до квартир, прийняла Чернігівська міська рада на засіданні 30 січня. Як наголошувалося в сесійній залі, це рішення спрямоване на захист сумлінних платників, які без вини потерпають у разі накопичення великих боргів їхніми недобросовісними сусідами. Подібне рішення в Чернігові ухвалюють уперше.

Рішення зобов’язує «Чернігівводоканал» обмежити надання послуг із централізованого водопостачання злісним боржникам, забезпечуючи його не до квартири, а шляхом облаштування вуличної водорозбірної колонки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівці заборгували водоканалу майже 30 мільйонів гривень

Прописано, що це стосується тільки тих боржників, які мають заборгованість за послуги централізованого водопостачання та/або централізованого водовідведення більше ніж три місяці за наявності рішення суду про стягнення заборгованості, що набуло законної сили. Тобто спочатку підприємство застосовує до них всі інші можливі способи впливу і тільки потім – цей.

Розрахунки з такими боржниками теж переведуть на нормативи, передбачені для користувачів води з вуличних водорозбірних колонок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атрошенко заявляє, що в боргах водоканалу винне державне регулювання

Як прокоментував під час обговорення цього питання представник «Чернігівводоканалу», законодавчо є таке поняття, як «екологічна броня». Тобто залишити споживача без води не можна. Тому послуга буде забезпечена. Але вже не до квартири боржника, а до його двору шляхом встановлення там водорозбірної колонки. Технічна можливість поквартирного відключення в багатьох будинках є, хоч це й залежить від схеми розведення мереж. Почнуть, імовірно, з дому по Мазепи, 37.

Зараз заборгованість споживачів перед КП «Чернігівводоканал» сумарно становить майже 30 мільйонів гривень. Але понад третину цього боргу накопичив фактично всього 1% всіх споживачів. Це ті, хто не платить роками й ігнорує навіть судові рішення. Наприклад, є борги з 2009-го чи 2012 року.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

За матеріалами Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button