Суспільство

У Чернігові знесуть два будинки: жильців вже виселили

На балансі комунального підприємства «Деснянське» Чернігівської міської ради обліковуються одноповерхові житлові будинки № 36 та № 36-А (по вул. Гетьмана Полуботка). Мова йде про 1916 рік забудови.

Зазначені житлові будинки рішенням виконавчого комітету Чернігівської міської ради (від 19 жовтня 2009 року за № 289) визнані аварійними. Комісійними обстеженнями Деснянської районної в м. Чернігові ради встановлено, що мешканців вищезазначених будинків необхідно терміново відселити, будинки знести та впорядкувати територію.

Це питання будуть розглядати на черговому засіданні сесії Чернігівської міської ради.

Будинок № 36 по вул. Гетьмана Полуботка має загальну площу 142 м2, житлова площа 76,7 м2 та складається з 4-ох квартир; всі мешканці будинку на даний час з будинку відселені за рахунок інвестора.

Квартири № 1, 2, 4 перебувають в приватній власності інвестора, квартира №3 перебуває у власності територіальної громади міста Чернігова.

Будинок № 36-А по вул. Гетьмана Полуботка в місті Чернігові має загальну площу 175,6 м2, житлова площа 115 м2 та складається з 6 квартир; всі мешканці будинку на даний час з будинку відселені за рахунок інвестора. Квартири № 7, 11 перебувають в приватній власності інвестора, квартири № 5-6, 8, 9, 10 перебувають у власності територіальної громади міста Чернігова.

В квартирах зазначених будинків ніхто незареєстрований та не проживає, мешканці відселені за рахунок інвестора.

Інвестор, який є власником квартир в зазначених будинках, надає згоду на їх знесення та підтверджує свою згоду зробити це за його рахунок.

На місці знесених будинків підприємство «Денар-Люкс» (директор фірми – секретар Чернігівської міської ради Максим Черненок) має намір збудувати житлові будинки.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. а эти дома уже давно пустые, недаром водоканал на повороте комуникации менял.

Back to top button