Суспільство

У Чернігові зробили «золоті» театральні сходи з корупційним присмаком (Фото)

Завдяки фінансовій децентралізації в Чернігові за останні роки реалізували чимало інфраструктурних проектів. Але більшість із них опинилась в епіцентрі медійних скандалів через різноманітні порушення: завищена вартість, низька якість виконання робіт, незаконно виконані роботи без тендерів тощо.

До списку корупційних «здобутків» чернігівської влади можна додати ще один пункт – реконструкція сходів (із пандусом) біля облмуздрамтеатру. Звісно, це чергова перемога і позитив для міста.

Та є одне «але».

Сходи перед театром обійшлись міському бюджету в 1,6 мільйона гривень. Що на невеличкі об’єкти виділяють такі колосальні суми – вже всі звикли. Навіть правоохоронні органи не звертають на це уваги. Можливо, є якась «аргументована» причина на «сліпоту» відповідних інстанцій.

Та завищена сума – це не основна причина «зради». Виявляється, робота виконана без тендеру (відомо, яка фірма в Чернігові протягом останніх років є монополістом у плані забудов і реконструкцій).

А на черговій сесії Чернігівської міськради розглядатимуть питання виділення коштів на ці роботи. Так, так – будуть виділяти гроші за вже виконану роботу. Проста корупційна схема.

22690571_689458804595326_1209533508_o

До речі, це питання намагатимуться проштовхнути під соусом зменшення бюджетних видатків, зокрема на ремонт бібліотеки імені Коцюбинського.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. Ще один цікавий факт:
    УТБ замінило металопластикові вікна на ЗОШ № 11, втановивши WDS 400 з склопакетом 4і-10-4-10-4і (виробник ПП «Екіпаж», постачальник ТОВ «Комфортлайн плюс» (Чернігів)).
    Так от, відповідно до протоколу випробувань № УПС 83/329-4-17 від 19.05.2017 року, опір теплопередачі вікон даного виробника складає 0,75 м2К/Вт (похибка +-1%). Якщо відняти похибку від показника, виходить 0,75-1%=0,7425, тобто вікна не відповідают нормам ДСТУ. До того ж в закладах соціального значення вимагається встановлення віконних блоків, що мають 5 камер в профільній системі, а не 4.

  2. Это все сотрясение воздуха и не более того. Мер со всеми добазарился. Даже с «оппозиционным» Нашим краем

Back to top button