Суспільство

На Чернігівщині школярі змагались на Кубок України з радіоспорту (Фото)

В місті Остер на Чернігівщині за ініціативи  Чернігівської обласної організації товариства сприяння обороні України та Ліги радіоаматорів України,  в рамках військово-патріотичного виховання молоді, відбувся турнір на Кубок України з радіоспорту у різних вікових категоріях.

Учасники змагань – 23 учня загальноосвітніх середніх шкіл з Херсонської, Полтавської, Хмельницької, Донецької, Дніпропетровської, Чернігівської областей та міста Києва. Змагались школярі у трьох номінаціях, зокрема забезпечення зв’язку телефоном, забезпечення зв’язку телефоном англійською мовою і забезпечення  зв’язку телеграфом за допомогою «Азбуки Морзе». Наостанок, всі учасники виконали загальний комп’ютерний тест з всього курсу змагань «MORSE RUNNER».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З’єднав сигналом 950 островів світу – феноменальний рекорд чернігівського радіоаматора

Мають радіоаматори з Остерщини  дуже потужну матеріальну базу. Поряд з учасниками змагань до Остра прибули курсанти Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут аби закріпити свої знання та навчитись новим критеріям використання «Азбуки Морзе».

— Ми маємо вивчати нову цифрову апаратуру зв’язку, в той же час «Азбука Морзе» ще тривалий час буде потрібна Збройним  Силам України та іншим провідним країнам світу, адже вона маловитратна і дуже проста в користуванні,  — зазначив  курсант Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут Олександр Тимошенко.

За результатами змагань в командному  заліку з радіозв’язку на коротких хвилях золото вибороли господарі турніру, команда з Чернігівщини, срібло взяла збірна команда з м. Києва, бронза у збірної команди з Херсонщини.

У комплексному заліку по швидкісній радіотелеграфії кращими стала  збірна команда з м. Києва,  2-місце – у юних аматорів  з Хмельниччини, 3-місце – у збірної команди з Полтавщини.

Під час змагань з комплексного заліку – виконання тесту з комп’ютерної програми радіозв’язку «MORSE RUNNER»  1-місце зайняла збірна команда з м. Києва, 2-місце – у радіоаматорів  Полтавщини, 3-місце – у команди з м. Остер Чернігівської області.

За результатами змагань школярів заохотили дипломами учасників, кращі в індивідуальному та командному заліку отримали медалі, цінні подарунки  та кубки в номінаціях.

На майбутнє юні радіоаматори бажають розвиватись професійно і далі, деякі з них мають бажання пов’язати своє життя з військом, зокрема з військами зв’язку.

Відділення спеціальних кореспондентів

Інформагентства Міноборони (м. Чернігів)

Ще статті по темі

Back to top button