Суспільство

Ветеран ветеринарної медицини з Варви нагороджений грамотою Верховної Ради

Напередодні Дня працівників сільського господарства завідувач відділу з реєстрації, моніторингу та діагностичного дослідження, ветлікар Варвинської районної державної лікарні ветеринарної медицини Василь Матухно нагороджений Почесною грамотою Верховної Ради України.

Трудову діяльність він розпочав у 1971 році після закінчення Української сільськогосподарської академії на посаді ветеринарного лікаря племзаводу «Мирний».   Потім завідував Озерянською дільничною ветлікарнею, протягом десяти років працював ветлікарем-токсикологом Варвинської райветлабораторії, згодом — інспектором Варвинського районного комітету народного контролю і ветлікарем із санітарії Варвинської станції по боротьбі з хворобами тварин. З 1993 по 2002 рік очолював Варвинську районну ветлабораторію, з 2002  по 2009 рік — управління у Варвинському районі з 2010 по 2018 рік – Варвинську районну державну лабораторію ветеринарної медицини, був лікарем-бактеріологом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Латвійський ветеринар навчав своїх чернігівських колег працювати по-європейськи

Такі ключові віхи довгого і плідного трудового життя ветерана місцевої ветмедицини Василя Матухна. За період його перебування на посаді директора Варвинської районної державної лабораторії ветеринарної медицини установою проведено тисячі діагностичних досліджень (в тому числі бактеріологічним, імунологічним та хіміко-токсикологічним відділами), а також експертиз лабораторією  ветеринарно санітарної експертизи на ринку.

Під керівництвом Василя Кононовича у 2015 році лабораторія успішно пройшла атестацію у державній метрологічній системі Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи. Також у цей період атестувалася і державна лабораторія  ветеринарно-санітарної експертизи на ринку селища Варва.

На сьогоднішній день ветеран продовжує працювати завідувачем лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи торговельного майданчика КП «Господар», що у Варві.

Головне управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button