Суспільство

У «Десні» впровадили новітню систему підготовки курсантів (Фото)

У навчальному центрі «Десна», що на Чернігівщині, цього року впроваджена і постійно удосконалюється нова система підготовки військовослужбовців за фахом. На відміну від старої, її створювали з врахуванням досвіду ведення бойових дій, і нині переважна більшість занять із курсантами, а це майже 80% навчального часу, – практичні, і проводять їх на тактичному полі, стрільбищі, танкодромі тощо.

Також підготовку воїнів проводять одночасно за спорідненою спеціальністю, щоб за найкоротший термін кожен військовослужбовець опанував разом з основним і додатковий фах. Насамперед це стосується механіків водіїв і навідників-операторів танків.

Про це повіомили у відділенні спеціальних кореспондентів Інформагентства Міноборони України (м.Чернігів), підполковник Ігор Березинський.

– Система підготовки постійно удосконалюється, передусім із врахуванням бойових дій на сході. Переважна більшість викладачів, інструкторів, командирів підрозділів мають значний досвід, набутий в АТО/ООС. За підсумками проведених практичних занять із курсантами вони формують відповідні пропозиції і надсилають до вищого керівництва. Їх, звісно, враховують, а за потреби до програм підготовки вносять певні корективи, — зазначив начальник Циклової комісії військово-спеціальних дисциплін навчального механізованого полку Юрій Калита.

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У «Десні» військові продемонстрували, як здійснюють евакуацію поранених із поля бою

Також величезна увага під час вишколу курсантів приділяється індивідуальній підготовці. До автоматизму відпрацьовуються дії військовослужбовців у різних видах бою, володінні зброєю, пересуванні різними типами місцевості, також і в умовах населених пунктів, надання собі або побратиму першої невідкладної допомоги, маскування та обладнання укриття і позицій тощо.

Підготовку молодших командирів за новою методикою у 169-му навчальному центрі Сухопутних військ Збройних сил України проходять як військовослужбовці Сухопутних військ, так і Високомобільних десантних військ,  Сил спеціальних операцій тощо.

 

Ще статті по темі

Back to top button