Суспільство

У дитячих поліклініках пропонують облаштувати комфортні вбиральні

Яку кімнату обладнують найпершою в оселі? Так, це – туалет. Бо… Ну, самі розумієте…

Зараз уже 2019-й, а в дитячих медичних закладах, куди дітки приходять із батьками чи іншими дорослими, ці дорослі часто-густо не можуть скористатися вбиральнею. Не тому, що її немає або вона зачинена, ні-ні, вона є. Навіть дехто з дорослих, прийшовши з дитиною не сам, нею може скористатися. Але для більшості туалети недоступні. Бо куди ж подіти дітей? Йдеться про немовлят і зовсім маленьких діточок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Здорове тіло – здорова нація: в Чернігові хочуть реалізувати корисний проєкт

Батьки пристосовуються. Дехто йде до туалету з немовлям за пазухою, бо ж заїжджати з коляскою до поліклініки чи лікарні не можна. Інші довірять чадо комусь із відвідувачів, які погодяться приглянути. Решта просто терпітиме. Ці всі ситуації – не норма, так не має бути!

Та вихід є. Він геть простий і малозатратний у масштабах такого великого міста, як Чернігів.

Наталія Павленко, мати маленького 2-річного хлопчика й автор проєкту №63 у рамках Бюджету участі пропонує облаштувати туалети в дитячих поліклініках м. Чернігова відкидними столиками для сповивання, стільчиками з ременями безпеки та закритими смітниками для підгузків. Проєктом передбачається також, що роздягальні басейнів поліклініки №2 теж обладнають відкидними столиками та стільчиками, а також ременями безпеки на вже наявних тумбах для дітей. Окрім цього, має бути забезпечений вільний доступ батьків до користування цими місцями упродовж усього часу роботи поліклініки.

Отаке маленьке нововведення, що значно полегшить побут батьків маленьких дітей, адже бувати в поліклініках на початках доводиться мінімум щомісяця.

Нагадаємо, що Бюджет участі дозволяє реалізувати ті ідеї, що здобудуть найбільшу підтримку серед мешканців міста. Голосувати можна за три маленькі (до 300 тис. грн) і три великі (понад 300 тис. грн) проєкти. Пропозиція під номером 63 – один із маленьких проєктів. Голосування триває з 15 до 30 вересня. Голосувати можна з 16-річного віку, пройшовши коротку ID-ідентифікацію.

Проголосувати можна, перейшовши за посиланням  https://bit.ly/2kdHTe2

Великі зміни починаються з маленьких кроків. Зробімо Чернігів містом комфортним і дружнім до батьків із дітьми. Пам’ятаймо, завтра зміниться те, що ми змінимо сьогодні!

Учасники ініціативи – «Комфортне батьківство»

 

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button