Суспільство

У Куликівці школярі голосували на сесії в селищній раді (Фото)

До Куликівської селищної ради завітала делегація юних і допитливих жителів громади – 13 активних учнів Горбівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів, які виявили бажання на власні очі побачити, як працює Куликівська селищна рада. Примітно, що це не перший такий захід у селищній раді. Торік у ролі депутатів були учні куликівської школи.

«Активні педагоги Горбівської школи виявили бажання провести цю зустріч. Голова громади Юлія Постернак радо сприйняла таку ініціативу, адже вона у нас людина молода, відкрита, креативна, любить такі заходи, особливо з дітьми. Вони приїхали до нас, зустрілися з головою, познайомилися в неї в кабінеті, а потім у залі засідань провели таку зустріч-презентацію, де були присутні начальники кількох відділів селищної ради. Тож вони презентували свої відділи, розповіли про роботу, зокрема як працює юридичний відділ, земельний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині ще не варто очікувати справжніх зимових холодів

Була слайдова презентація на екрані. А тоді вже провели сесію, де діти виступали в ролі депутатів. До речі, на порядку денному розглядали питання, які вони хотіли б вирішити. Це відкриття туристичного гуртка чи його філії на базі Горбівської школи. Друге питання їм запропонувала голова – це презентація проєкту реконструкції стадіону в селищі Куликівка. Це справжній проєкт, який ми подали на ДФРР на наступний рік. Третє питання самі діти подали. Це створення фонду діда Морозу. Порядок ведення засідання був такий, який встановлений регламентом. Голова вела сесію. Усе, як по-справжньому – із поіменним голосуванням і встановленням результатів голосування», у коментарі для ЧЕline зазначила Лідія Чобітько, начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Куликівської селищної ради.

Голова громади також доступно для дітей розповіла, що таке бюджет, як він формується та як кошти витрачаються. А далі відбулося чаювання й обмін враженнями. До речі, є такі школярі, які казали, що хочуть бути депутатами, працівниками місцевого самоврядування. Дітям було цікаво, адже говорили з ними, як із дорослими.

«Можливо, для інших шкіл для старшокласників ще хочемо провести такі зустрічі. Бо і дітям цікаво побути у ролі дорослих, і нам не байдуже, до чого молодь прагне. Тож цю практику продовжуватимемо, може, в інших формах, але точно будемо», запевнила Лідія Чобітько.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Фото – зі сторінки «Куликівська громада» у Facebook

Ще статті по темі

Back to top button