Суспільство

У «Дії» стався збій: із застосунку зникли COVID-сертифікати українців

У вівторок, 2 листопада, у мобільному застосунку «Дія» стався збій. У службі підтримки пояснили, що виникли технічні проблеми, повідомляє ТСН.

Користувачі у соцмережах повідомляли, що не можуть авторизуватись та згенерувати «ковідні» сертифікати. У деяких користувачів із застосунку зникли усі документи, окрім паспорта та ідентифікаційного коду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Термін роботи центрів вакцинації продовжений на дві години

У службі підтримки інформацію про збій підтвердили і повідомили, що виникли технічні проблеми. Наразі роботу застосунку відновлено.

«У зв’язку з погіршенням «ковідної» ситуації та переходом багатьох областей України в «червону» зону збільшилось навантаження на реєстри. Як наслідок — сервіси в застосунку можуть працювати повільно. У тому числі й СOVID-сертифікати», — зазначила представниця Мінцифри Олеся Діденко.

Також, за її словами, команда Мінцифри проводить бета-тестування для отримання сертифікатів на основі ПЛР-тестів.

«І разом з МОЗ ми підключаємо нові лабораторії та працюємо над тим, щоб люди могли отримувати сертифікати про одужання.  Зовсім скоро українці зможуть генерувати сертифікати в «Дії» за допомогою паспортів-книжечок і посвідки на тимчасове та постійне проживання. Плануємо, що кожні два дні наразі виходитимуть нові продукти», — резюмувала вона.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button