Суспільство

У ДСНС розповіли, в яких випадках на Чернігівщині з’являться пункти обігріву

В Україні триває підготовка до сезону холодів. Між тим, усі вже знають, що нинішня зима буде найскладнішою за всю історію незалежної України.

Усі звикли, що в найхолодніші періоди в Україні облаштовують пункти обігріву, де можна якийсь час побути, відігрітися та випити чаю. А чи будуть такі пункти цьогоріч?

Олександр Івченко, помічник начальника головного управління з питань зв’язків із засобами масової інформації та роботи з громадськістю Головного управління ДСНС України в Чернігівській області, розповідає, що нині, як і завжди, пункти обігріву встановлюватимуть органи місцевого самоврядування. До того ж ці пункти – двох видів: стаціонарні та мобільні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рушники з приватної колекції та ікони, заборонені московським патріархатом, експонують у Ніжині

«Стаціонарні – це пункти в садочках, школах, будинках культури, закладах охорони здоров’я та інших закладах, куди можна зайти і попити чаю. А є мобільні пункти обігріву, які за проханням органів місцевого самоврядування може встановлювати ДСНС. Насамперед на складних ділянках доріг, наприклад, там, де утворюються затори.

Ми ж не облаштовуємо пункти обігріву за принципом «захотілося й встановили». Все – за проханням органів місцевого самоврядування. Якщо є така необхідність. Ось минулої зими на пункті пропуску в Ріпкинській громаді утворився затор, фури довго не пропускали, то була потреба встановлювати там пункт обігріву. В Новгороді-Сіверському також була потреба встановлювати такий пункт. Там є складна ділянка дороги, де фури не можуть піднятися, коли дорога слизька. Тож із пунктами обігріву справа не є авральною», – у коментарі для ЧЕline зазначив Олександр Івченко.

За його словами, все потрібне, якщо доведеться встановлювати пункти обігріву, працівники ДСНС мають.

«Наметів і буржуйок у кожному районі достатньо. Але ж ми не будемо глобально обігрівати все місто чи якийсь населений пункт. Якщо ж будуть подібні випадки, як вищеназвані, то, звісно, пункти встановлюватимемо», – запевнив Івченко.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button