Суспільство

У Гончарівській ОТГ поділилися досвідом роздільного збору сміття

У Гончарівській ОТГ задля забезпечення екологічної очистки території від побутових відходів із початку року запровадили систему роздільного збору твердих побутових відходів .

Від початку року почали відділяти пластик від твердих побутових відходів у Гончарівському.

«Контейнери, у які збирають пластик, встановлені, мабуть, 2,5 місяці тому, – розповідає голова Гончарівської ОТГ Віталій Рудник. – Укладено договір із підприємством, яке потім буде у нас його купувати і далі переробляти. В перспективі на наступний тиждень закупили вже ємності і будемо встановлювати в Жеведі, Смолині та Козерогах, також замовили ємності під скло, але поки що вони у виробництві».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сфотографуй сміття – забери у жеківця премію

В ОТГ закупили спеціальне обладнання, прес, яким пластик пресують у брикети, а далі, як накопичиться певна кількість, продаватимуть.

Місцеві жителі гарно сприйняти ініціативу.

«Спеціальної рекламної кампанії не було: контейнери, оголошення і все. У соцмережах між собою люди поспілкувалися, коментарі різні були, і загалом спрацювало. Побачимо, як спрацює в інших населених пунктах. Я не очікував такого, що воно буде так сортуватись. ,І виявляється, в загальній масі твердих побутових відходів пластика чимало», – зізнається Віталій Рудник.

Ще статті по темі

Back to top button