Суспільство

У Городнянському районі виставили на аукціон землю разом із кладовищем

У Городнянському районі виставлено на аукціон 47,22 гектара землі, до яких входить кладовище в с. Слобода та культурно-історична територія. Про це на сторінці «Підслухано в Городні» у Facebook повідомляє Роман Макухін.

2019-11-29_173103

«Андрій Іванович (голова Городнянської ОТГ. – Ред.) сильно захотів «допомогти» нашій ініціативі залишити це останнє чисте поле поруч із заповідним «Жайворонком», яке перестали обробляти ще у 80-х через економічну недоцільність, під максимально природним біодинамічним ягідником. Так щиро й завзято поспішав, що не встиг обговорити з громадою та депутатами міської ради (хоча проголосовані рішення існують)», – пише в дописі Роман Макухін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Земля – товар?»: чернігівці висловилися щодо продажу землі

Також Роман Макухін зазначає, що з головою було досягнуто домовленостей щодо розвитку території.

«Дивно, адже з 2016-го ми підтверджували їх спільно, неодноразово і досить детально. Починали тихо, з нового паркана та утримання території церкви в Слободі, розчищення сільських смітників і чагарників.

На полі на Лисій горі почали приватизовувати ділянки для розвитку унікального ягідного проєкту. Але пан голова вирішив, що й те останнє треба віддати під соняшник! Щоб все вже розорали. Разом із кладовищем…», – додає Роман Макухін.

Журналістам ЧЕline не вдалося вийти на зв’язок із головою Городнянської ОТГ Андрієм Бондарем. Проте обов’язково висвітлимо його позицію та погляд на цю ситуацію.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button