Суспільство

На Березовий гай у Чернігові чекають зміни

Міський голова Владислав Атрошенко проінспектував територію «Березового гаю» (вул.Пухова), зокрема алею, де висаджені дубки на знак вшанування пам’яті про загиблих чернігівців – героїв АТО/ООС, захисників незалежності та територіальної цілісності нашої держави.

Оглянувши пам’ятну алею, він розповів журналістам, як додатково тут облаштують інфраструктуру. Планується влаштування автополиву для рослин, які вже ростуть і які ще будуть незабаром висаджені. Іменні металеві таблички біля висаджених дубків замінять на гранітні, які зможуть слугувати довше. Також на великому камені, що знаходиться на вході, позначать, що цей Парк слави присвячується всім захисникам України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Березовий гай» шукає гроші на реконструкцію (Відео)

Міський голова при огляді об’єкту додав, що потрібно забезпечити більш регулярне прибирання цієї паркової зони, відновити сцену, яку вандали наполовину знищили. А також продовжувати доглядати за дубками, прополювати землю біля них і вчасно поливати.

— Наприклад, нещодавно тут запрацювала громадська вбиральня. Але вандали вже встигли вибити її тильну сторону. Ми її відновимо, — наголосив Владислав Атрошенко.

Ще однією проблемою Березового гаю є ерозія грунтів, розмивання яру. З цього приводу міський голова зазначив, що лише дощова каналізація питання тут не вирішить. Наразі фахівці вважають, що на шляху води треба закласти бут та щебінь, щоб знизити її швидкість і щоб вона не так активно розбивала землю.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прес-служба Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button