Суспільство

У громаді на Чернігівщині пройшов конкурс «Хлібом славиться Чернігівська земля»

У Вертіївській громаді відбувся конкурс «Хлібом славиться Чернігівська земля». Конкурс проходив для здобувачів освіти трьох вікових категорій: 6-11, 12-15 та 16-18 років, повідомляють на сторінці Вертіївської громади у Facebook.

Переможцем конкурсу стала робота «Весільний коровай – символ щастя, багатства та краси», виготовлена родиною Поліни Іващенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителька Березни представила односельцям колекцію капелюшків, виготовлених власноруч

Виріб оздоблено калиною, що символізує красу, молодість, щастя; пташками, які є символом вірності, відданості; двома кільцями, які символізують одруження; косою, як символом єднання чоловіка та жінки, сплетіння двох доль; колосками, що символізують достаток, добробут і багатство; трояндами – символом любові; листям – символом молодості та багатства.

Призером конкурсу визнана робота «Весільні шишки — символ щастя та любові», підготовлена ученицею 5-класницею Анною Юзюк.

252873100_1220328428459121_213026008350773006_n

Весільні шишки дійшли до сучасників ще з давніх часів, коли молодий з боярином або наречена з подружкою запрошували на весілля. Весільні шишки також отримував кожен гість, який проголошував весільний тост на честь молодих. Зараз ці маленькі булочки і шматок короваю молодята за звичаєм роздають гостям у момент вручення подарунків. Вважається, що під час цього ритуалу наречений з нареченою передають гостю частинку свого щастя і любові, тому запрошені ставляться до таких подарунків дуже серйозно. А щоб посміхнулася удача, за звичаєм, шишку потрібно з’їсти ще до закінчення весілля.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button