Суспільство

У громаді на Чернігівщині створили цифровий освітній центр для навчання і дозвілля дітей

Цифровий освітній центр для навчання і дозвілля дітей створили у Десні. Він працює для забезпечення доступу дітей до дистанційного навчання та позакласних активностей. Двері відкриті для всіх дітей громади безкоштовно.

Центр забезпечений укриттям.

Цифрові освітні центри мають на меті розширити доступ до освіти там, де школи постраждали від руйнувань та окупації. Це комфортно облаштовані класи зі зручними меблями, технікою (ноутбуками, планшетами, проєкторами), мінібібліотекою сучасної літератури, дидактикою, настільними іграми, матеріалами для творчості й дозвілля.

Окрім оснащення, кожен Центр має навчальне наповнення, яким опікуються тьютори: додаткові заняття з різноманітних предметів, психологічні тренінги, творчі майстерки. У Центр можна завітати як для самостійної роботи (підключитись до дистанційного навчання, зробити домашнє завдання, використовуючи технічні ресурси Центру, тощо), так і долучитись до занять за розкладом, який можна дізнатись у тьюторів Центру.

Сюди діти також приходять за атмосферою доброзичливості та безпеки: провести вільний час із друзями, зустріти нових друзів, пограти в настільні ігри, переглянути разом фільми та мультфільми, взяти участь у подіях до свят.

Джерело: DLC: Цифрові освітні центри («ОТГ Club: Козелець, Десна, Остер, Кіпті»)

Ще статті по темі

Back to top button