Суспільство

У громаді на Чернігівщині всі охочі плетуть зимові маскувальні сітки для військових (Фото)

Мабуть, немає жодного патріотично налаштованого українця, який би не допомагав ЗСУ. Підтримка ця різна: це донати на різні потрібні пристрої для захисників, готування всіляких смаколиків і частувань, плетіння теплих шкарпеток та інші способи допомоги.

А ось у Коропі всією громадою плетуть маскувальні сітки.

«Відбувається це на базі Центру дитячої та юнацької творчості. Сітки плетуть із початку повномасштабної війни. Директор закладу організувала справу. До роботи долучаються різні люди, зокрема з числа внутрішньо переміщених осіб. Це люди, які не знали, що робити і куди подітися, як у нових для себе умовах бути корисними. А в центрі могли і корисну роботу робити, і спілкувалися. Тобто це ще й такий майданчик для комунікації. Для багатьох це така віддушина була», – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначив голова Коропської громади Володимир Куніцин.

Активісти вже сплели 42 літні сітки. Нині ж, у холодну пору року, є потреба в зимових. До того ж, у Коропі плетуть не тільки сітки, а й балаклави та інші теплі речі для українських захисників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині продовжують працювати 76 пунктів вакцинації, більшість із них мають генератори

«Нині до цієї справи багато людей долучаються. А ми допомагаємо, чим можемо, зокрема матеріалами потроху», – розповідає Володимир Куніцин.

Приміщення Центру дитячої та юнацької творчості відкрите щодня, тож до «бойового завдання» в тилу можуть у вільну хвилинку долучитися всі охочі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Фото – Коропська селищна рада

Ще статті по темі

Back to top button