Суспільство

У громаді на Чернігівщині залили ковзанку на городі

Ковзанки в громадах – це своєрідний зимовий тренд. Але залита саме на городі є тільки у Вертіївській громаді. Причому це вже другий зимовий сезон, коли у Вертіївці можна покататися на ковзанах. Що цікаво, приїжджають охочі навіть із Ніжина.

«Торік ідею про ковзанку втілили в життя вперше, а цьогоріч від задуму уже не можна було відмовитися, бо люди запитували, коли ковзанка буде. Діти катаються, то недарма робили, адже найбільше переживали, щоб малечі було цікаво», – у коментарі для ЧЕline зазначив Сергій Овсієнко, тренер і директор культурно-спортивного комплексу «Громада» у Вертіївці.

Ковзанку залили на городі через те, що іншого майданчика чи місця для неї просто немає.

«Город цей нам колись ще Ігор Григорович Мороз (покійний голова громади, АВТ. ) віддав.

До нас майданчиків на городах ніхто не робив, то й досвіду особливо немає. Але впоралися! Город прочистили грейдером, нинішній голова громади посприяв у цій справі цьогоріч і торік. І пожежна станція в нас поруч розташована, то пожежники заливали нам ковзанку водою. Ось торік морозів особливих не було, земля не промерзла, та й ми без досвіду, то вилили 150 тонн води. Перші тонн 30 просто в землю пішли. А цьогоріч трішки почекали, поки надворі замерзне, та й погода цієї зими інша, більш холодна. І результат у нас уже був після вилитої третьої чи четвертої бочки води. В кожній бочці – 2 тонни води», – зауважив Сергій Овсієнко.

ЧИАЙТКЕ ТАКОЖ: Усе про об’єкти укриття, або Куди ховатися чернігівцям у разі ймовірної військової агресії

Потім, за словами пана Сергія, потроху освітлення провели, аби як стемніє, можна було кататися. І цьогоріч навіть є кому ковзанку чистити.

«І ось нині щовечора дорослі приводять дітей на ковзанку. А ковзани діткам ми даємо безкоштовно. І чаю гарячого в нас ще можна попити поруч у спортзалі. До речі, з ковзанами теж була цікава історія. Адже їх у селі ні в кого не було. То торік довелося через OLX у Ніжинському районі скупити всі ковзани, які були», – розповів тренер.

Із настанням весни на городі, де нині ковзанка, сільгоспкультур не саджатимуть. А скоріше за все, облаштують майданчик для гри у футбол.

 Спілкувалась Ірина Осташко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button