Суспільство

У громаді на Чернігівщині запрацює «Майстерня святого Миколая»

Жахлива війна триває, але й життя не зупинилося. Тож у багатьох відносно спокійних регіонах не тільки задумуються про цікаве дозвілля, а й влаштовують його. Насамперед для дітей, аби вони менше тривожилися та відчували більше позитивних емоцій.

У Сновську тривалий час успішно діяв літній творчий хаб «Файна гусінь». Проєкт став можливим завдяки небайдужим місцевим майстриням, які об’єдналися у спільноту «Майстри Сновщини».

Але нині надворі – пізня осінь, то, за словами Ольги Довбиш, голови творчого об’єднання та одного з авторів проєкту «Майстри Сновщини», «Файна гусінь» нині не часі, більш актуальною буде «Майстерня святого Миколая». 

«Майстерня працюватиме стаціонарно, як до цього була «Файна гусінь». Адже попри війну і складнощі, у дітей все одно має бути дитинство. А свято Миколая і новорічно-різдвяний період –найулюбленіші в дітей. І до них завжди в гуртках, у школах і взагалі скрізь були приготування. І в нас, на щастя, є така можливість. Є приміщення, яке постійно працює, і колектив дітей, які залюбки до нас приходять. Але, відповідно, тільки по суботах, бо у будні діти навчаються», – у коментарі для ЧЕline зазначила Ольга Довбиш. 

Заняття відбуватимуться для двох вікових груп. Одна – для діток від 10 років і підлітків, а друга група – для старших підлітків і дорослих. Зрозуміло, що ці дві групи збиратимуться в різний час. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Природа, чисте повітря та сімейне коло: як чернігівці відновлюють сили

«Влаштовуватимемо новорічно-різдвяні майстер-класи. До речі, ми вже збиралися колективом майстрів, обговорювали, що ми хотіли б із дітьми виготовляти, які матеріали є, а що треба підкупити. Заняття для дітей у нас безкоштовні, водночас благодійні внески чи матеріали, якими з нами діляться інші майстри, приймаємо. 

Виготовлятимемо новорічні прикраси, заливатимемо новорічне мило на подарунки, робитимемо кульки на ялинку, зокрема розписуватимемо і прикрашатимемо декупажем, гномиків запланували зробити. Думаю, і пряники святкові розмальовуватимемо, бо в нас є майстриня, яка випічкою займається. Також діти нам підказують ідеї, що вони хотіли б зробити. 

І як завжди поєднуємо наші заняття з іграми, спілкуванням. Так само проводитимемо новорічні квести. І завершуватимемо зустрічі, як і зазвичай,чаюванням, яке зближує дітей, дає можливість відпочити, відволіктися від нинішньої ситуації», –повідомила Ольга Довбиш.

І хоч нині складний період і буває, що на всі справи катастрофічно не вистачає часу і сил, сновськімайстрині планують оновити свою виставку поробок. Імовірно, ще створять зону дляноворічних фонографувань. Адже вона була щороку.

Передбачається, що «Майстерня святого Миколая» відчинить свої двері наступної суботи, 5 листопада. Ольга Довбиш прогнозує, що у задуманому форматі вона працюватиме упродовж листопада-грудня і до Різдва. 

Спілкувалась Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button