Суспільство

У громаді на Чернігівщині запроваджують нові правила утримання домашніх котів і собак 

Під час останнього засідання сесії Менської міської ради було ухвалено рішення щодо утримання й догляду за собаками та котами. Норми стануть обов’язковими для всіх мешканців громади.

«У місті Мена ці правила були ще до створення громади. У деяких старостатах подібні правила ухвалювали ще до створення громади. Водночас значна кількість населених пунктів узагалі не мала правил утримання собак і котів. Але й там, де правила були, вони відрізнялися. Тобто, в Мені одні правила, а в селах – інші. І це важко і для правоохоронних органів, і для тих, хто займається контролем цих питань. Тому й були розроблені єдині правила для всіх населених пунктів. Ними як завжди передбачено права йобов’язки. Наприклад, вигулювати собак у наморднику, проводити вакцинацію, доглядати за тваринами, не ображати їх», – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначив Юрій Стальниченко, секретар Менської міської ради. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Петропавлівське кладовище – найбільше місце поховань у Чернігові в ХІХ сторіччі

Нові правила почнуть діяти з 1 квітня на всій території громади для всіх власників тварин – як фізичних, так і юридичних осіб.

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button