Суспільство

У грудні в Кіптях буде встановлено перший WIM-комплекс для зважування вантажівок у русі (Фото)

Перша система зважування вантажівок у русі в Чернігівській області встановлюється у Козелецькому районі на початку траси М-02 Кіпті – Глухів – Бачівськ (км 0+000 – км 1+000). Вже готовий фундамент. У грудні встановлять металеві рамки, освітлення й інтелектуальну систему з вагогабаритними датчиками. Розпочати зважування вантажівки у русі плануємо наприкінці 2020 року.

Про це повідомляє пресслужба САД у Чернігівській області.

WiM (weight-in motion) — це розумна система комплексного збору інформації про транспорт, що рухається автошляхами. Вона здійснює цілодобовий контроль руху у реальному часі, автоматично фіксує порушення (номерний знак, габаритні розміри, маса, кількість осей, швидкість тощо). Автоматизована система здатна зберігати інформацію про пересування більше ніж 10 000 автомобілів в одному напрямку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівські дороги чекають кардинальні зміни

Як працює система зважування-у-русі? Основа роботи WiM – це майданчик для динамічного зважування. Саме через нього збирається уся основна інформація, яка потім передається в програмний центр оброблення інформації. За структурою майданчик є своєрідним апаратним комплексом, що складається з датчиків, вбудованих у дорожнє покриття, камери для автоматичного розпізнавання номерних знаків, камер загального огляду та лазерних сканерів. Розміри активного майданчика становлять 700х450х58 см. Тобто обійти WiM неможливо – комплекс перекриває дорогу по всій ширині, а фіксація руху здійснюється цілодобово. Підкріплює надійність даних те, що навантаження на кожну вісь вимірюється щонайменше у трьох послідовних точках. Точність зважування під час руху коливається в межах 2%, в статиці – 0,05%. Майданчик захищений від можливих перенапруг, може працювати при температурі від -30°С до +40°С.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button