Суспільство

У Халявині будують амбулаторію

Голова облдержадміністрації Анна Коваленко проінспектувала хід будівництва амбулаторії загальної практики сімейної медицини в с. Халявин Чернігівського району. Роботи фінансуються за рахунок субвенції із державного бюджету, а ініціаторами новобудови виступили органи місцевої влади.   До того у селі працював лише фельдшерсько-акушерський пункт, який знаходився у приміщенні контори.

Наразі  готовність об’єкту складає 50%. У майбутній амбулаторії вже виконані загальнобудівельні роботи, її підключено до водопостачальної мережі, облаштовано каналізацію, проводиться утеплення фасаду. Розпочаті та будуть завершені за сприятливих погодних умов внутрішні оздоблювальні роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівська міськрада віддає транспортникам 23,5 мільйона гривень

Для оперативного реагування на виклики для Халявинської амбулаторії придбано сучасний повнопривідний автомобіль «Renault Duster». А для діагностики та якісного лікування закуплено медичне обладнання на  410 тис. грн. Загальна вартість будівництва сільської амбулаторії становить 5 млн 040 тис. гривень. З них 10% — це  кошти співфінансування місцевим бюджетом.

— Будівництво розпочалося торік і сподіваюся, що у червні цього року, завершиться. Амбулаторія обслуговує з десяток навколишніх сіл і майже 2 тисячі людей підписали декларації з лікарем, — розповів Дмитро  Федоров, голова Новобілоуської територіальної громади.

Загалом в області вже введено в експлуатацію 14 амбулаторій загальної практики сімейної медицини. Один заклад передано громаді, ще один — на стадії передачі. Вже майже завершені  роботи на 4 об’єктах.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Ще статті по темі

Back to top button