Суспільство

У «Hollywood» гасили величезну «пожежу» (Фото)

Сьогодні,12 грудня, в торгівельно-розважальному центрі «Hollywood» пройшли тактико-спеціальні навчання з ліквідації можливої надзвичайної ситуації.

Про це ЧEline повідомили в Управлінні ДСНС у Чернігівській області.

Основним питанням відпрацювань на об’єктах із масовим перебуванням людей є взаємодія адміністрації закладу та пожежно-рятувальних підрозділів, зокрема щодо дій із ліквідації надзвичайної ситуації та евакуації людей із торгівельно-розважального центру.

Фахівці ДСНС до початку заходу вивчали оперативно-тактичну характеристику об’єкта та місця розташування протипожежних вододжерел. Саме ці чинники під час надзвичайних ситуацій і подій впливатимуть на оперативність та ефективність дій пожежно-рятувальних підрозділів.

За тактичним задумом навчань, унаслідок короткого замикання в електрощитовій на першому поверсі почалася пожежа, в результаті чого виникла загроза поширення пожежі на суміжні приміщення.

Про загоряння повідомив рятувальників за телефоном «101» черговий охоронець. До місця події за підвищеним номером виклику оперативно прибули 6 відділень рятувальників. Під час оперативного розгортання з прокладення магістральних і робочих ліній вогнеборці з метою локалізації та подальшої ліквідації умовної пожежі провели розвідку, оцінили складність ситуації та взялися за ліквідацію пожежі й евакуації людей.

У навчаннях було задіяно 49 чоловік особового складу та 6 одиниць основної та спеціальної пожежно-рятувальної техніки.

За словами керівника навчань, заступника начальника Управління ДСНС України у Чернігівській області В’ячеслава Вернидуба, такі навчання є вкрай важливими і необхідними, адже адміністрація торгівельно-розважального комплексу та рятувальники відпрацювали спільні питання взаємодії щодо ліквідації пожеж, евакуації відвідувачів та працівників об’єкту, а також оцінили рівень власної підготовки на випадок виникнення справжньої надзвичайної ситуації.

Підрозділи обласного Управління ДСНС із поставленими завданнями впорались у повному обсязі та готові до виконання завдань за призначенням

Ще статті по темі

Back to top button