Суспільство

У Коропі започаткували танці «45+» (Фото)

Суботнього вечора з успіхом відбулася перша анонсована дискотека «45+» на танцювальному майданчику у парку імені Миколи Кибальчича в Коропі. Почин виявився таким успішним, що танці, за побажаннями самих відвідувачів, вирішили повторити уже за два тижні. Тож тепер поряд із денним проектом «Співочий парк» тут втілюватимуть ще й вечірній танцювальний, над назвою якого, щоправда, ще міркують.

Варто зазначити, що вікова категорія відвідувачів, що поволі, а далі все активніше почали збиратися до парку після 19:00, звичайно, не обмежувалася заявленими «45+». Адже були і молодші, а батьки, дідусі і бабусі навіть узяли із собою дітей та онуків.

Про це повідомляє Коропська селищна рада на своїй сторінці у Facebook.

Ведучою і куратором танцювального свята була хореограф районного будинку культури Жанна Маркачова. Вона підготувала і провела конкурси із призами (на вгадування композиції та виконавця, вікторина на знання текстів пісень), танцювальний майстер-клас, а також увесь вечір розважала публіку жартами. Ді-джеєм дискотеки була звукооператор РБК Віта Шут.

Цілих три години гості свята танцювали й веселилися під популярні й супервідомі хіти 60-х, 70-х і 80-х. Лунали як вітчизняні, так і закордонні пісні. Разом зі жвавим й драйвовими танцями були й повільні, і навіть «білі» (дами запрошують кавалерів). А ще, як виявилося, серед великої компанії була іменинниця. Їй вручили солодкий подарунок. Наприкінці свята свої сюрпризи отримали й ті, хто найбільше віддавалися танцям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дискотека «кому за 50»: стало відомо, куди зникли танці з Алеї Героїв

У «розпал» свята усередині «клітки», яку з ностальгією і приємним щемом згадують чимало коропчан, було до півсотні танцюристів. Також за дійством спостерігало чимало глядачів, які зібралися поблизу.

Навіть організатори зізналися, що не сподівалися на такий усіх проекту.

— Сама задумка виношувалася в мене, мабуть, більше року, − зазначила ще на початку, відкриваючи захід, начальник відділу культури і туризму селищної ради Людмила Самойловська. – Але я вагалася, чи матиме він місце для життя саме у нашому містечку. Однак ми повинні працювати для всіх категорій населення, але особливо – для старших, які заслуговують поваги і які, на жаль, так мало відпочивають і розважаються. У нас є гуртки, спортивні секції для дітей та юнацтва, а от люди старшого віку не мають такого розмаїття для дозвілля. Це й сприяло остаточному рішенню все-таки на користь цього заходу.

Тож парк імені Миколи Кибальчича, що біля школи, нині сміливо можна назвати епіцентром коропських культурно-мистецьких проектів. Адже у середу він «співочий» – друге літо поспіль під кронами лип вживу співають пісень. А тепер тут ще і танцюватимуть. До речі, організатори спочатку планували проводити дискотеку із періодичністю раз на місяць. Але почувши схвальні відгуки і побажання, вирішили організовувати захід частіше.

Ще статті по темі

Back to top button