Суспільство

У Коропській громаді запрацював безкоштовний цифровий освітній центр

У Коропі –  у приміщенні Центру дитячої та юнацької творчості – розпочав роботу сучасний цифровий навчальний центр. Його у межах проєкту «Безпечне повернення до навчання в Україні» відкрила фінська міжнародна неурядова організація Finn Church Aid (FCA). Школярі отримали  простір для занять за програмами МОН та якісного розвивального дозвілля, абсолютно безкоштовного. Проєкт впроваджується за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Це перший з п’яти цифрових навчальних центрів у громадах Чернігівської області.

У невеличкій церемонії відкриття цього осередку навчання та дозвілля взяли участь перші маленькі відвідувачі цифрового навчального центру, представники FCA, голова громади Володимир Куніцин, начальник відділу освіти Олег Курбанов та директор Коропського ЦДЮТ Олена Куніцина.

Володимир Куніцин разом з освітянами подякували представникам освітнього проєкту за підтримку дітей нашої громади

«Я надзвичайно щаслива, що у нас з’явився такий центр для дозвілля, – сказала Олена Куніцина. – А ви як – щасливі?»

«Так!» – дружно в один голос  відповіли діти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівщина увійшла в топ-5 областей з найбільшою кількістю залучених до «Армії відновлення»

Finn Church Aid забезпечує роботу фасилітаторів (тобто, інструкторів або експертів; у нашому цифровому центрі працюватимуть Олена Олійник та Артем Тищенко), ремонт приміщень, закупівлю меблів, електронного обладнання, навчальних матеріалів.  

У цифровому навчальному центрі є всі умови, аби надолужити пропущені теми чи предмети за програмою, здобути нові знання і навички, зокрема цифрові, читати книги, відвідувати сесії для покращення психологічного стану, творчі розвивальні заняття тощо.

Завдяки партнерській підтримці міжнародної організації Save the Children цифровий навчальний центр оснащений 10 ноутбуками і 40 спеціальними комплектами гаджетів SPARK KIT – це так звані цифрові класні кімнати, що дають можливість проводити заняття з доступом до усіх необхідних освітніх платформ.

Відвідування Центру безкоштовне, він доступний для усіх дітей шкільного віку. Працює Центр із 9 до 17 години з понеділка до п’ятниці.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Коропська громада

Ще статті по темі

Back to top button