Суспільство

У Коропській селищній раді втретє не відбулася сесія – депутати не прийшли на засідання

У Коропі втретє не відбулося засідання селищної ради через відсутність кворуму – із 25 депутатів прийшли 10 (згідно з регламентом необхідно щонайменше 14. – Ред.).

  • У двох були поважні причини, про які вони повідомили завчасно, і ми розуміли, що вони не прийдуть. Решта депутатів, на мою думку, свідомо проігнорувала вкотре засідання сесії, – зазначив коропський селищний голова Володимир Куніцин. 

За словами Володимира Куніцина, на порядку денному сесії, що мала відбутися 12 липня, були питання стосовно господарської діяльності громади, підготовки до зими й опалювального періоду, допомоги військовослужбовцям.  

  • Я хочу виокремити питання, ігнорування якого в час війни абсолютно неприпустиме – це питання лікування наших воїнів, заяви яких лежать уже приблизно три місяці. На мою думку, відтермінування ухвалення цього рішення – це великий злочин проти наших захисників, – переконаний Володимир Куніцин. 

Раніше у коментарі для ЧЕЛАЙН Володимир Куніцин розповів, що наразі в Коропі функціонує опозиція до чинної влади. Власне, саме представники опозиції систематично ігнорують засідання сесії.

  • Є в нас опозиція, що створилася від дня виборів, 25 жовтня 2020 року. Установча сесія в нас відбулася аж 14 грудня. Тобто від 25 жовтня до 14 грудня наш корабель бовтався. Оце так ми три з половиною роки і живемо,— у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначив Володимир Куніцин, голова Коропської громади.

Також голова громади припускає, що однією з основних причин ігнорування сесії депутатами може бути наявність у порядку денному релігійного питання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові відбулася презентація фільму про седнівського пророка (Відео)

  • Понад рік тривають маніпуляції з церковним питанням. Ми маємо звернення від єпископа ПЦУ Антонія, аби відбулася передача будівлі Свято-Федосіївської церкви, де нині розташований музей, цій громаді для Богослужіння. Нам є куди перенести музей. Для УПЦ у нас є Успенська та Вознесенська церкви, якими вони користуються. Я «за» це рішення, адже є частина людей, які хочуть ходити до ПЦУ. Утім, частина депутатів проти цього, — розповів коропський селищний голова Володимир Куніцин.

По коментар стосовно ігнорування засідань сесії Коропської селищної ради ми звернулися до депутатів, які були відсутні.

Депутат Микола Мисник коментувати свою відсутність відмовився.

  • Воно вам не потрібно, мені теж. Після попереднього коментаря журналістам (ідеться про інше видання. – Ред.), який представники преси перекрутили та зробили таким, як потрібно Куніцину, я на жодні заочні запитання відповідати не буду, жодних інтерв’ю не даватиму, – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначив Микола Мисник.

Пояснювати свою позицію щодо ігнорування засідань сесії відмовився і депутат Михайло Гейко.

  • Під час мого попереднього інтерв’ю журналісти (ідеться про інше видання. – Ред.) повиривали слова з контексту та перекрутили все так, як їм це було потрібно. Таким чином виправдали одну зі сторін конфлікту. Якщо вам потрібна моя думка – я готовий її озвучити при особистій зустрічі,прокоментував для ЧЕЛАЙН Михайло Гейко.

Депутат Владислав Яцечко також відмовився пояснити свою позицію стосовно ігнорування засідання сесії селищної ради. 

  • Будете в Коропі – буду спілкуватися. Приходьте до мене, я вам дам інтерв’ю, запишете це і потім достеменно висвітлите те, що я говорив. Я бачив у матеріалі перед цим, що ви пишете, як вириваєте фрази з контексту (ідеться про інше видання. – Ред.). Повторюся, приходьте до мене сам на сам будемо спілкуватися, у коментарі для ЧЕЛАЙН наголосив Владислав Яцечко.

Таліна Тарасенко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button