Суспільство

У Корюківці діти та молодь «вполювали» 32 кілограми пластику (Фото)

Восьмий рік поспіль у Корюківці влаштовують екоакцію «Полювання на пластик». Спершу її проводила ГО «Альтернатива», а тепер і МЦ «КУБ».

«Ці екоакції в нас уже стали традицією. Але я думаю та сподіваюся, що вони вже зникнуть. Бо з кожним роком дедалі менше сміття і пластику ми збираємо. Чи це екосвідомість у людей підвищується, чи добре працюють комунальники, але сміття стає щоразу менше. Також у нас баки для пластику стоять по місту в достатній кількості», – в коментарі для ЧЕЛАЙН зазначив Володимир Онищук, директор Корюківського молодіжного центру «КУБ».

За одну годину було зібрано приблизно 32 кг. Найбільше вполювала команда «Red cross» – 19 кг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У чернігівський період життя Михайло Коцюбинський написав найвизначніші свої твори

Полювання саме на пластик влаштовують не випадково.

«Пластик найбезпечніший для збирання. Бо скло, наприклад, важко зібрати, оскільки можна порізатися. Тож із пластиком якось набагато все простіше. І користь є. Бо ми співпрацюємо з нашим комунальним підприємством «Благоустрій», яке надало нам транспорт, рукавички, мішки. І відповідно, все зібране забере комунальне підприємство. Далі комунальники спресують цей пластик і відправлять на переробку, а не на смітник», – розповів Володимир Онищук.  

За його словами, у попередні роки збирали і по 90 кілограмів, і по 140, і навіть по 400.

«Але цьогоріч у нас команд було небагато і часу на прибирання також не дуже багато витратили. Тому це більш символічне прибирання влаштували. І щороку ми цю акцію робимо як челендж, бо далі передаємо естафету іншим громадам. Були такі роки, що навіть брали участь команди з сусідніх областей, і не лише сусідніх – свого часу і Донецька область долучалась, Дніпропетровська, Житомирська, приєднувалися молодіжні команди і молодіжні ради, які перехоплювали естафету й також брали участь у цьому екозаході.

Це все ми збирали в парку, який знаходиться поруч із нашим Молодіжним центром і навколо нього. До речі, торік ми біля центру облаштували літній молодіжний майданчик», – розповів Володимир Онищук.

Естафету зі збирання пластику вже передали молоді Новгород-Сіверської, Сновської та Менської громад, а вони вже, відповідно, передаватимуть її далі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Фото – Корюківський молодіжний центр «КУБ»

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button