Суспільство

У Корюківці готують потрібні документи для переходу церкви в ПЦУ

Ми розповідали, що загальні збори релігійної громади Української Православної Церкви Свято-Вознесенської парафії м. Корюківка Чернігівської області відбулися. На них зареєструвалися 162 члени релігійної громади. Із них 159 проголосували «за» зміну канонічного підпорядкування (перехід до ПЦУ).

Корюківчанка Альона Макаренко, яка ініціювала всю цю справу, розповіла, що збори відбулися мирно.

«Ніхто у священника ключі не забирав, ми проголосували, отець Олександр зайшов до храму. Жодного рейдерського захоплення, про яке він розповідав, не сталося.

Отець Олександр участі в голосуванні не брав, як і деякі парафіяни. Втім, сподіваюся, батюшка ще думає про перехід і залишиться зі своєю громадою, яка ухвалила рішення про зміну канонічного підпорядкування. Але, зрештою, це його вибір, ніхто не може його змушувати», – у коментарі для ЧЕline зазначила Альона Макаренко.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сторіччя великого грабунку: як росія на Чернігівщині церковне майно привласнювала (Фото)

У свою чергу отець Олександр написав пост на своїй сторінці у соцмережі, про збори.

«28 серпня 2022 року, на свято Успіння Божої Матері, у місті Корюківка Чернігівської області прибічники «ПЦУ» та представники місцевої влади на подвір’ї Вознесенського храму Чернігівської єпархії УПЦ влаштували незаконне голосування, метою якого було переведення храму у розкол. Натомість парафіяни Вознесенської церкви провели збори релігійної громади храму та одноголосно проголосували за вірність Українській Православній Церкві. Голосів учасників зборів релігійної громади вдвічі більше, ніж голосів учасників незаконного зібрання», – написав священник.

Між тим, Альона Макаренко каже, що голосування, про яке згадує отець Олександр, якесь доволі дивне.

«Він закликав, щоб у неділю, 28 серпня, ніхто на жодні збори не приходив, а потім виявляється, що проголосували. То хто голосував?» – питає Альона Макаренко. Та хай би там що, а нині готуються всі потрібні документи, аби юридично оформити зміну канонічного підпорядкування (перехід до ПЦУ). Щоб усе було за законом.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button