Суспільство

У Козелецькій громаді відшукують «цікавинки» в селах, аби створити нові туристичні маршрути

Карантин послаблений, тож люди хочуть вражень і відпочинку. Знайти їх можна не лише за кордоном, а й на рідній Чернігівщині. Зокрема, в Козелецькій громаді, яка багата на історичні пам’ятки, розмірковують, як приваблювати щоразу більше нових туристів.

«У нас є популярні туристичні маршрути. А хочеться, щоб їх було більше, бо розвиватися є куди. Окрім самого Козельця, в нас цікаве село Данівка, де є чинний жіночий монастир. У ньому зберігається чудотворна ікона Божої Матері, вклонитися якій приїжджають багато паломників, зокрема з-за кордону. І монастир там у гарному стані, про нього дуже дбають. Є маршрут до Лемешів та інших сіл», – у коментарі для ЧЕline зазначила Любов Боришполець, начальник відділу культури управління освіти, культури сім’ї, молоді та спорту Козелецької селищної ради.

Вона також зазначила, що місце розташування громади – напрочуд вдале, але багато відпочивальників люблять річку і ліс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині є унікальна історична пам’ятка, але туристам не радять їхати дивитися на неї (Фото)

«По селах ми, можна сказати, що зеленим туризмом і не займалися. Ну, ось вирішили, що вже для цього настав час. Якщо брати щодо колишнього району, то на Острі в селах Задесення багато було баз колись, а тепер вони стали приватні. А в нас такого ще нема, як і садиб зеленого туризму», – розповів пані Любов.

Історичну інформацію про села громади працівники зібрали вже давно. Тож коли яке село утворилося, знають. А тепер перед працівниками культури поставили нове завдання.

«З’ясувати, яка в якому селі є цікавинка. Наприклад, у нас є село Петрівське, зараз його перейменували в Мостище. Там свого часу бував Тарас Григорович Шевченко. І в них також гарна церква. Але аби створювати маршрут, до цих історичних фактів, звісно, щось іще треба додавати. Ось побачимо, яку інформацію зберемо, тоді, ймовірно, маршрути нові створимо, можливо, якусь друковану продукцію, щоб люди знали, що у нас не тільки в Козельці можна побачити давно відомі пам’ятки, а й у селах є свої цікавинки і там можна відпочити. Оце в нас на сьогодні таке завдання, над яким хочемо попрацювати», – повідомила Любов Боришполець.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button