Суспільство

У Козельці, за рішенням суду, приведуть до ладу укриття

Чернігівським окружним адміністративним судом задоволено позов прокурора про зобов’язання господарюючого суб’єкта привести у придатний для використання за цільовим призначенням стан протирадіаційного укриття, яке упродовж тривалого проміжку часу не готове до використання за призначенням: захисту життя та здоров`я населення.

Зверненню прокурора до суду передувало вивчення питання дотримання вимог законодавства у сфері схоронності споруд цивільного захисту населення на території області.

Згідно акта оцінки стану готовності захисної споруди цивільного захисту встановлено ряд порушень, стан сховищ оцінено як «обмежено готові».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меморіал пам’яті: 48-річний Анатолій Козарез

Внаслідок бездіяльності уповноваженого суб’єкта господарювання об’єкт цивільного захисту загальною площею 305,4 м2, місткістю 250 осіб у селищі Козелець не можна використовувати за призначенням.

Позов прокурора спрямовано на усунення порушень законодавства у сфері обороноздатності держави, передусім на забезпечення захисту цивільного населення, збереження життя та здоров’я людей у разі застосування засобів ураження.

Робота органів прокуратури на напрямі застосування представницьких повноважень для збереження та приведення у належний стан й інших захисних споруд триває, усього у 2023 році до суду заявлено 24 позови у цій сфері.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівська обласна прокуратура

Ще статті по темі

Back to top button