Суспільство

У кожної жінки свої «Гіацинти» (Фото)

На Гончарівському полігоні продовжують навчання з бойовою стрільбою артилерійські підрозділи оперативного командування «Північ».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гончарівські танкісти працюють «із вогником» і чекають на оновлення парку машин

Гармаші відпрацьовують навички ведення бою і маскування позицій під час умовного вторгнення. За легендою, ворог наступає, мета ж українських воїнів – відбити атаку та не дати противнику прорватися. Окрім протитанкістів відточують свої вміння і екіпажі самохідних артилерійських установок 2С5 «Гіацинт-С».

Поряд з чоловіками, як навідник гармати, навчається молодший сержант Любов Плаксюк — сьогодні її перший навчально-бойовий постріл.

— Чуєте?! Ціль уражена! — не стримуючи емоцій, радіє дівчина. – Я ще ніколи не стріляла з такого озброєння. Але схотіла навчитися — і навчилася. Адже в армійському підрозділі важливо, щоб кожен міг замінити іншого.

На місці артилеристи не стоять — передбачено відпрацювання нормативів з розгортання гармат з похідного в бойове положення, їх заряджання боєприпасами та швидкої зміни позицій.

— Армія – це драйв, це класно. Я в захваті! — ділиться враженнями молодший сержант, яка до служби працювала вчителем історії та права у сільській школі. А ще говорить про зміну координат, метеодані, балістичні умови, дальність стрільби та своє життя.

— Я  з Житомирщини. Після закриття школи стала спочатку зв’язківцем, потім командиром відділення охорони. Виконувала завдання за призначенням в районі бойових дій на сході України. Ось, цієї весни ще й «Гіацинти» вирішила освоїти, — розповіла Любов Плаксюк після символічного «прийняття» її в когорту артилеристів, які виконали свій перший постріл.

Відділення спеціальних кореспондентів

Інформагентства Міноборони України (м. Чернігів)

Ще статті по темі

Back to top button