Суспільство

Купівля нерухомості біля моря: плюси та мінуси

Будинок або квартира на березі моря — ідеальне місце для життя з сім’єю. Тільки уявіть: прокидаєшся вранці під шум прибою, виходиш на терасу з ароматною кавою та дивишся як вітер колише хвилі. Ба більше, нерухомість — одна з найнадійніших інвестицій капіталу. Також, це один із способів отримувати додатковий стабільний дохід. Давайте розглянемо основні плюси і мінуси купівлі такого майна.

Якщо ви думаєте про нерухомість біля моря в своїй країні або за кордоном, спершу, дайте собі відповідь на одне просте запитання: «Навіщо мені це капіталовкладення?». Від відповіді залежить, на яку нерухомість варто звернути увагу.

Бажаєте жити далеко від міської метушні — розгляньте комфортабельні котеджні містечка, такі як Золотой берег в Одесі. Це комплекс приватних будинків у реліктовому парку на першій лінії моря. Власний пляж, набережна для прогулянок, різноманітні дитячі майданчики — ось ідеальне місце для життя.

Проживання в будинку вас не приваблює? Багато забудовників пропонують варіанти житлових комплексів з квартирами. Коштують такі об’єкти дешевше, хоча не поступаються в якості інфраструктури.

Купуючи нерухомість біля моря, особливо в приватному секторі, більшість власників переймаються варіантами пересування. Вирішити цю проблему зможе авто на прокат. Оренда транспорту дозволить максимально комфортно і швидко дістатися до будь-якої точки. За необхідності можна навіть найняти особистого водія.

22

Плюси

Життя біля моря — найкраще, що можна собі уявити. Серед незаперечних плюсів варто виділити такі:

  • М’який клімат і морське повітря корисні для органів дихання, тому особливо підуть на користь людям, які страждають від алергій. Оздоровленню сприяють тривалі прогулянки, а також корисні мікроелементи в повітрі.
  • Істотна економія на відпустці — цілий рік за вікном море. Щодня можна купатися, слухати шум морського прибою, лежачи в затишному шезлонгу, а у вихідні влаштовувати сімейні пікніки.
  • Велика кількість розваг і фізичних активностей: прогулянки на катері або катамарані, дайвінг, скайдайвінг, віндсерфінг та інші.
  • Істотне зниження рівня стресу завдяки морському повітрю та шуму хвиль. Вченими доведено, що перебування на природі зменшує тривожність, покращує сон, сприяє розслабленню.
  • Якщо в планах жити біля моря тільки під час відпустки, то таку нерухомість легко здавати в оренду, щоб отримувати непоганий пасивний заробіток.

Мінуси

Однак є ряд істотних мінусів, про які варто знати, щоб не розчаруватися після покупки.

  • Поривчастий вітер і висока вологість в осінньо-зимовий період можуть принести чимало проблем. Поблизу води завжди холодно й сиро: білизна довго сохне, металеві конструкції швидко іржавіють та вимагають додаткового догляду. Навіть ліжко може в період міжсезоння вбирати вологу. Без належного догляду у приміщенні утворюється цвіль.
  • У прибережній зоні дорогі продукти та послуги. Будьте готові до того, що в магазинах і ресторанах власники сильно завищують ціни, адже все розраховано на туристів.
  • З відкриттям купального сезону про вас будуть згадувати всі друзі й далекі родичі, аби заощадити на відпочинку.

Купівля нерухомості біля моря має як свої плюси, так і мінуси. Але якщо у вас є мрія — відкиньте всі сумніви та сміливо виконуйте задумане.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button