Суспільство

У кращій бібліотеці області плетуть маскувальні сітки, в’яжуть шкарпетки та роблять обереги для воїнів (Фото)

Бібліотеки вже давно перестали бути просто книгозбірнями. Натомість, тепер це сучасні простори, де можна поспілкуватися з однодумцями, обмінятися інформацією, провести час із користю та збагатитися на позитивні емоції, що особливо важливо в нинішній важкий час.

А з наближенням сезону холодів у бібліотеках почали робити добрі справи, націлені на допомогу нашим військовим. Небайдужі жінки і дівчата плетуть теплі шкарпетки, маскувальні сітки, а дітлахи залюбки створюють обереги для захисників.

Городнянська центральна бібліотека, що стала переможцем обласного рейтинг-конкурсу «Краща бібліотека року», цим також займається. Як назбирають достатню кількість сплетеного – передають бійцям.

«Партія теплих шкарпеток відправляється до наших захисників.  Дуже вдячні всім, хто долучається до в’язання та допомагає нитками», — зазначають у бібліотеці і запрошують усіх небайдужих долучитися до роботи.

Окрім таких корисних справ, у бібліотеці прагнуть спонукати дорослих і дітей до читання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Самі визначають форми навчання: особливості роботи закладів освіти на Чернігівщині

«У нашій громаді часто чутно вибухи, бо ми поблизу кордону, тож є обмеження в проведенні заходів для дорослих і дітей. Але ми все одно стараємося, щоб люди були задоволені і було цікаво. Для діток організовуємо майстер-класи, бо вважаємо, що треба якомога більше наближати життя дітей до звичайного. Негативної і сумної інформації та новин дуже багато. Тому ми намагаємося бути тим осередком, де у дітей має бути нормальне життя. Наскільки ми це можемо зробити – з посмішкою, з цікавим заняттям, що приносить позитивні емоції. Так само і для дорослих стараємося», — розповідає Ганна Щербакова, директорка КЗ «Городнянська централізована бібліотечна система» Городнянської міської ради.

До речі, дітей у Городні привчають до бібліотеки і книжок через різні цікавинки. Щоб зі словом «бібліотека» були приємні асоціації, щоб у дітей виникало бажання швидше прийти до нашого закладу.

«У нас же повно всього цікавого – багато різних книжок, іграшок, живий куточок із тваринками – тут живуть декоративний кролик, морська свинка і декоративна білочка дегу. Це дуже цікаво, бо не кожній дитині дозволяють удома тримати тваринку. А у нас діти залюбки граються, годують, беруть на руки. Також разом із дітьми ми граємо, читаємо, пишемо, малюємо», — розповіла директор закладу.

А нещодавно в бібліотеці малеча своїми руками вчилася робити флікери. Вони неодмінно стануть у пригоді під час дорожнього руху та убезпечать маленьких пішоходів від дорожньо-транспортних пригод.

«Аби допомогти дітям стати більш помітними у сутінках, у бібліотеці організували цікавий майстер-клас із виготовлення світловідбивальних брелочків, які можна почепити на ранець або замок куртки. Таку річ обов’язково повинен мати кожен, і краще не одну, а що більше, то краще!» — розповідають у бібліотеці.

Поки діти зайняті, їхні мами і бабусі не гають часу, а плетуть маскувальні сітки.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button