Суспільство

У Куликівській ОТГ відкрили сучасний ЦНАП

Центр надання адміністративних послуг європейського рівня відкрили вчора, 21 листопада, в Куликівській об’єднаній територіальній громаді. Два подібних успішно функціонують у Кіптівській та Бобровицькій ОТГ.

ЦНАП розташований у приміщенні Куликівської селищної ради. Він підключений до всіх загальнодержавних реєстрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сосницькій ОТГ будують сучасний ЦНАП

На поточний ремонт приміщення громада виділила понад 349 тисяч гривень. Техніка та меблі для облаштування ЦНАПу отримані завдяки співпраці з програмою «U-LEAD з Європою».

Якісний доступ до адміністративних сервісів місцевих жителів забезпечують 10 фахівців, з них — 4 адміністратори на віддалених робочих місцях у селах Салтикова Дівиця, Вересоч, Горбове та Орлівка.

Крім того, у центрі забезпечені робочі місця для залучених спеціалістів, зокрема фахівця Пенсійного фонду, адвоката з надання вторинної правової допомоги та інших.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Бобровиці відкрили сучасний ЦНАП

У центральному офісі ЦНАПу можна отримати 94 послуги, на віддалених робочих місцях — 60. У планах — збільшення кількості адміністративних послуг (наприклад, видача паспортів, реєстрація транспортних засобів тощо).

Нагадаємо, Програма «U-LEAD з Європою» фінансується спільно Європейським Союзом і державами-членами (Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею, Швецією) та підтримує реформу децентралізації в Україні.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

За матеріалами Чернігівської обласної ради

Ще статті по темі

Back to top button