Суспільство

У лісах прикордоння знайшли унікальні гриби

Дорожчого делікатеса, ніж білий трюфель, у світі не існує. А у сновських лісах «білий алмаз» (так цей гриб величають) знайшов головний лікар Сновської центральної районної лікарні Микола Куценко.

– Приніс до редакції нашої газети, щоб всі побачили, які дива у нас кояться, які подарунки робить землякам рідна земля, –  розповіла редактор місцевої газети «Промінь» Олена Компанець. –  Бо ж відшукати білий трюфель у місцевих соснячках чи березових гаях було неможливо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щоб піти в ліс по гриби, треба купити «Лісовий квиток»

До речі, основними трюфельними ореалами вважаються Італія, Франція, Румунія, рідше –  Китай, Австралія. Вартість одного кілограма цього делікатеса становить від 4 тисяч доларів США, попит на нього у фешенебельних ресторанах світу продовжує зростати.

У моді цей наїдок і в багатих київських ресторанах. Малесенька баночка маринованих трюфелів (50-­грамова) оцінюється у 450 грн (є також в небагатьох «зіркових» точках торгівлі).

А в п’ємонтському місті Альба нещодавно навіть фестиваль трюфелям присвятили, завершивши захід аукціоном. Білий трюфель вагою в 1 кг 200 г реалізували за рекордну ціну – 112 тис. доларів! Покупцем став житель Гонконгу, котрий брав участь у торгах за супутниковим зв’язком.

– Ну а що ми, у яких грошей бракує не те що на делікатеси – на комунальні платежі, елементарну їжу і дешевий одяг? –  розмірковує Олена Компанец. – Може, тепер, коли підтвердиться сам факт наявності такого гриба, теж розбагатіємо? Лисички, білі, польські, маслюки продаємо ж?

Джерело: Сусіди.City

Ще статті по темі

3 коментарів

  1. якщо це і справді трюфель, є перспектива отримати величезний штаф цей гриб занесений до «Червоної книги України»

  2. Больше похоже на ризопогон, а не на трюфель

Back to top button