Суспільство

У Любечі воїни бились на мечах (Фото)

На Чернігівщині у стародавньому Любечі відбувся IX Відкритий фестиваль традиційної слов’янської культури та бойових єдиноборств «Київська Русь».

Захід приурочили до 920-річчя Любецького з’їзду князів і 200-річчя Спасо-Преображенської церкви та, звісно, 26-ї річниці Дня незалежності України.

Про це ЧЕline повідомили у департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА.

Урочистості розпочались на площі поблизу Спасо-Преображенського храму. Під спів камерного хору гостей фестивалю зустрічали та вітали Добриня Микитович та його сестра Малуша.

Основне дійство розгорнулося на місцевому стадіоні, де облаштувались курені громад, містечко майстрів і була встановлена головна сцена.

Цьогорічний фестиваль доєднався до Всеукраїнської мистецької акції зі збору коштів для реабілітації українських бійців «Спільне бажання мільйонів сердець збудує щасливу країну».

Учасникам заходу була представлена картина «За мир і щастя в Україні», занесена до Книги рекордів України.

Увесь день тривала театралізована концертно-видовищна програма за участі професійних і аматорських колективів області, гостей фестивалю, захоплюючі показові виступи клубів історичної реконструкції та бойових єдиноборств. Усі зацікавлені мали змогу взяти участь у творчих майстер-класах, відвідати ярмарок майстрів. Для найменших учасників фестивалю працювали дитячі розважальні майданчики.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button