Суспільство

У Менській громаді планують заходи з вшанування пам’яті Захисника Віталія Крутого

21 травня 2024 року в селі Дягова, що на Чернігівщині, в останню путь провели директора Менського краєзнавчого музею Віталія Крутого, що з грудня 2023 року був мобілізований до лав ЗСУ.

Віталій захищав Батьківщину у званні солдата на посаді інспектора прикордонної служби у складі прикордонної комендатури швидкого реагування «Шквал» 7-го прикордонного загону.

Чоловік загинув 12 травня 2024 року внаслідок поранень, отриманих у районі населеного пункту Металівка, що на Харківщині.

  • Скільки планів ми будували… Ти запитував, перебуваючи на війні: «Ну, як там наші проєкти?», а ми мріяли, як ти, очевидець подій, будеш розказувати під час екскурсій і зустрічей про війну, яку сам побачив. А ти її бачив. Ми всі пам’ятатимемо тебе життєрадісним, креативним, витривалим, здатним на все! Яким же цей світ буде без тебе?! Друзі, рідня?! Твій дендропарк? Велосипеди? Музей? Менщина туристична? Ти залишишся для всіх нас найКРУтішим Героєм, Віталій Крутий, – написала колега та подруга загиблого Героя Вікторія Неруш.

Віталій Крутий був громадським активістом, надзвичайно активно працював над розвитком і популяризацією рідної Менщини. За словами секретаря Менської міської ради Юрія Стальниченка, керівництво громади разом з колегами, друзями та рідними загиблого планують втілити в життя низку тематичних заходів, щоб зберегти пам’ять про Захисника України Віталія Крутого. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Місячний оборот майже на мільйон гривень: на Чернігівщині групі наркоторговців повідомили про підозру (Фото)

  • Ми обмірковуємо, яким чином можна втілити в життя заходи з вшанування, аби це було дійсно зі змістом, з огляду на діяльність Віталія Крутого. Наразі це дуже складно. По-перше, ми досі не відійшли від втрати; по-друге, необхідно контактувати з рідними загиблого Героя, станом на зараз це надзвичайно складно. Загалом же роздумуємо над кількома варіантами: перейменування вулиць, організація тематичних заходів, взаємодія з його дендрологічним парком, – у коментарі для «ЧЕЛАЙН» зазначив секретар Менської міської ради Юрій Стальниченко.

Таліна Тарасенко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button